VTwonen & Designbeurs 2015 (part one)

30 september 2015

Ruim 300 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren hun nieuwste collecties. Dus wat denk je?
Heel woon-minnend Nederland is deze dagen present op de VTwonen & Designbeurs 2015 in de Amsterdamse Rai. Voor interieurliefhebbers hét moment om de laatste trends in uiteenlopende woonstijlen te bekijken.
Aan inspiratie geen gebrek.


Bekijk mijn selectie uit het zeer gevarieerde aanbod aan interieurs, nieuwe producten, merken, sfeermakers en, zo niet must-, dan toch echt wel wanna-haves. Verdeeld over drie hallen was het assortiment dusdanig groot, dat één enkele blogpost niet toereikend is. Ik begin met de presentatie van woonmagazine VTwonen: dit jaar de naamgever van de beurs.Zoals je ziet veel turquoise, blauw-achtigen en bruinen. Industrieel, ruw en ruig. Veel texturen en nog veel meer planten, want de botanische jungle-trend houdt nog wel even aan. Ik was vooral gecharmeerd van de keuken. Ook weer vrij donker en door de opstelling en gebruikte materialen zag ik een relatie met zeventiende-eeuwse stillevens. Mark my words: dat wordt de trend voor de komende feestdagen. Gedekte tafels in de sfeer van Rembrandt, Vermeer en aanverwante klassieke schilders. Een revival van de Hollandse meesters.
Ik vond het prachtig.
Lichter, luchtiger en landelijker van sfeer - maar ook op en top Hollands - was het huis van Ariadne At Home. Veel Delfts Blauw en 'boertige' accessoires. En dat zag ik dus ook bij VTwonen: terracotta, grof aardewerk, houten borden, tin en koper. Voor vandaag is het wel even genoeg. Maar stay tuned, want er komt nog heel veel moois. Om je alvast een beetje lekker te maken: de 'moderne' opstellingen van More Than Classic/Eigen Huis & Interieur; de stijlkamers van Eijerkamp; de betaalbare opties van Karwei...


-X-

En wil je al dit fraais in levende lijve aanschouwen, dat kan tot en met aanstaande zondag. Voor tickets: VTwonen & Designbeurs.

Quote of the day! :-)

  

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature