Van Ons (en dan van mij...)

26 september 2015

Tenminste, als ik mijn gang zou kunnen gaan en niet werd gehinderd door de benodigde budgettaire voorzichtigheid.
 
Ik zou het namelijk wel weten. Een heleboel meubels (lampen, accessoires) verhuizen dan binnen de kortste keren van het pand aan de Witte de Withstraat in Amsterdam naar mijn bescheiden optrekje, zo'n kilometertje verderop.
(Ik ben helemaal niet hebberig :-))


Afgelopen woensdag was het zover. De feestelijke opening van Van Ons. Van een webshop en een loods op een onpersoonlijk bedrijventerrein, naar een heuse showroom in wat sinds kort (heel hip) Het Hallenkwartier is gaan heten. Ik schrijf bewust 'showroom', want zo kun je de nieuwe winkel wel noemen. Rik en Ambra vinden persoonlijk contact met (potentiele) kopers belangrijk, vandaar dat zij een 'opknappertje' in de upcoming hotspot-straat (Brut, het Huysraat, TOON) hebben omgetoverd tot een waar vintage-walhalla. Een fijne, lichte winkel vol met Midcentury Modern design furniture, lighting and other stuff.

Het vriendelijke stel praat gepassioneerd over hun crush voor Nederlands en Deens design uit het midden van de vorige eeuw, maar ook (ander) Scandinavische én Amerikaanse top-ontwerpen zijn te koop in de winkel. Allemaal grondig gedocumenteerd, (indien nodig opnieuw) gestoffeerd en/of gerestaureerd. Dat is (extra) fijn bij Van Ons: ga je tot aanschaf over, dan is je nieuwe aanwinst in mint condition en ken je de herkomst.
Je kunt bij Van Ons terecht op woensdag én op afspraak. Laat je door deze beperkte openstelling niet afschrikken. Ambra verzekerde mij dat zij of Rik met alle liefde de deur van de winkel voor je willen openen. Zij zijn immers vaak aan het werk in de werkplaats in het souterrain óf iets verderop in hun eigen huis.


-X-


Ik heb (al) een paar mooie, vintage pareltjes in mijn huisje staan, maar die kunnen op bepaalde plekken wel een hersteloperatie gebruiken. (Je hebt al snel vervelende kringen in teakhout). Daarvoor heb ik dus nu een prima adresje gevonden.
Én heel hoog op mijn verlanglijstje één of meerdere (:-)) bij mijn meubels passende midcentury lampen.

Wie weet...


Alle foto's: roomservice13.nl


Ik wens Ambra en Rik heel veel succes toe!
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature