ritme + regelmaat = rust

23 september 2015

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik kan slecht tegen chaos in de orde.
Dat is nogal bout om te zeggen, maar leuker kan ik het niet maken. Het is gewoon zo. Spontane, onbevangen en impulsieve situaties roepen bij mij een lichtelijk weeïg onderbuikgevoel op. Dat krijg ik bij alles wat te maken heeft met het ongewisse. En dat gevoel komt weer voort uit angst. Of zoiets. Schijnt veel voor te komen bij mensen met een obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis.
Nee, wees niet bang: er komt geen post met psychologie van de koude grond. Ik wil alleen zeggen dat ik graag alles netjes op een rijtje heb, oftewel structuur in mijn leven. Wel zo overzichtelijk. Ik sta niet graag voor verrassingen. Dat verlangen naar duidelijkheid uit zich ook in mijn voorliefde voor de modernistische architectuur. Kernbegrippen: herhaling en patronen. 
Space House, London by Richard Seifert. 
Dat is dan ook de reden waarom ik zo geniet van de foto's op The Importance of being a Modernist van de Brit Alex James Bruce. Een en al ritme en regelmaat.
National Theatre, London by Denys Lasdun

Smithfield Market, London by Sir Thomas Bennett

Space House, London by Richard Seifert

Seacontainers House, London by Warren Platner

Als dat niet ordentelijk, helder en geordend is....?


-X-


PS: eigenschappen van de obsessief-compulsieve mens: autoritair, perfectionistisch, inflexibel, beheerst, vormelijk en weinig gevoel voor humor.

(Au...)

Welbeck Street Car Park, Lodon by Michael Blampied

Christ Church and Upton Chapel, Lodon by P.J. Darvall


Alle foto's: The Importance of being a Modernist, Alex James Bruce.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature