#Gossip en #achterklap (week 37)

8 september 2015

Wat mij opviel in het nieuws!

She did it again
Ulrike van Mo Man Tai laat weer van zich horen: na de Masterpieces pattern sheets (een geniale vondst) en de sfeervolle gradiant candles een nieuw, spraakmakend product van dit creatieve label. Year Round: acht rollen masking tape waarmee je op je muur een jaar-planning kunt maken. Heb je minder ambitieuze plannen, gebruik Year Round dan als (old-skool) verjaardagskalender. Te koop via de webshop.

Foto: Mo Man Tai

Hipster Barbie
Oké, ik beken 'schuld'. Ook ik ben een groot Instagram-fan. Maar (er komt dan altijd een maar), ik behoor niet tot het celebrity-type: vrouwen die, na de hele dag op killer-heels te hebben gewinkeld, uitsluitend in hippe tentjes met vrienden cappuccino drinken. Of witte wijn. Die om de haverklap avontuurlijke en exotische reizen maken en de wereld via Instagram een inkijkje geven in hun f a n t a s t i s c h e leven. Hipster Barbie neemt dit allemaal op de (slee)hak en maakt foto’s van haar geweldige leven, ondersteund door kilometers cliché hashtags als #blessed, #traveling, #liveauthentic en #explore. Kijk zelf maar.

socality barbie: "die drie minuten durende wandeling was het zó waard..."

The Spork
A spoon and a fork maken samen een Spork. Al vaker schijnen creatieve geesten de diverse functies van bestek te hebben willen combineren, maar tot op heden met weinig succes. Nu is er dan de Spork. Volgens de ontwerpers zou je er ook mee kunnen snijden, maar het woord knife liet zich niet in de nieuwe productnaam combineren. Dus dat is dan eigenlijk een extraatje. De Spork is ontwikkeld voor takeaway of picknick: een biefstuk snijden of spaghetti eten is en blijft ook met dit ding lastig. Wél in een rechts- en linkshandige versie.

Foto: Map Project Office

75 jaar The Organic Chair
Wist je dat de grote mid-century-designers Charles Eames en Eero Saarinen ook samen een stoel hebben ontworpen? In 1940 ontwierpen de heren de kleine en comfortabele leesstoel als inzending voor de ‘Organic Design in Home Furnishings’ prijsvraag van het Museum of Modern Art in New York. Met zijn sculpturale vorm was deze stoel zijn tijd ver vooruit en (daarom) bleek het technisch onmogelijk dit meubelstuk op grote schaal te produceren. Het duurde nog tien jaar voordat de Organic Chair van de fabrieksband liep. Dus eigenlijk: 65 jaar The Organic Chair. Te koop bij Vitra.

Foto: Vitra

Mooi!
Naar buiten kijkend (it's raining cats and dogs), realiseer ik mij dat ik een in Nederland essentieel onderdeel in mijn garderobe mis en dat is een regenjas. En kijk nou wat een leuke modelletje ik tegenkwam op het WWW. "Wat is er nou beter dan een regenjas die je niet alleen droog houdt, maar ook chique genoeg is om je outfit eronder te laten zien?" Helemaal mee eens. Voor de prijs hoef ik het niet te laten: vijfentwintig piek en one-size-fits-all. Te koop via webshop Frou Frou's.

Foto: Frou Frou's

-X-


Fijn, het is vandaag!
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature