get ready for fall

22 september 2015

Is het fall of is het autumn?
(Beiden zijn juist...)

Nu de dagen korter worden en de herfst onmiskenbaar zijn intrede heeft gedaan, wordt het weer tijd om de kaarsjes aan te steken. En om een Cruyffiaanse uitdrukking aan te halen: "elk nadeel heb zijn voordeel". Want hoewel ik nog wel een maandje extra zomer had willen hebben, is het ook wel weer gezellig die kaarsen en waxinelichtjes.

Vandaar vandaag kandelaars. Om iedereen ter wille te zijn krijg je (respectievelijk) drie vintage design voorbeelden (uit mijn eigen woonkamer) én drie kandelaars die je zelf kunt fabriceren. Alle getoonde kandelaars passen  zowel in een moderne, een eclectische, een Scandinavische en/of een vintage woonsfeer.
Nou ja, zie maar en get inspired...
Twee maal BMF/Nagel (de metalen) en twee Finse glazen exemplaren. Ik heb alle kandelaars op de rommelmarkt of in een Kringloopwinkel gekocht. Heb je haast en wil je snel een dergelijke gevalletje aanschaffen, kijk dan eens op Marktplaats of Etsy. Jammer dat je dan (waarschijnlijk) wel de hoofdprijs betaalt.

Dan de drie DIY voorbeelden. Goed te doen, zonder dat je een kapitaal aan materiaalkosten kwijt bent. Kijk maar. In het bijschrift bij de foto's een link naar de tutorial.

Drie waxinelichthouders: Say Yes

Scandinavisch georiënteerd: Design For Mankind

en een koperen: An Magritt
Stuk voor stuk allemaal kandelaars waar ik geen nee tegen zou zeggen.
Welke van de getoonde heeft jouw voorkeur?


-X-
Bewegende beelden op je PC, laptop of smartphone? Hoe leuk is dat. Vandaar deze als toegift. Ook erg leuk, toch?
Moment by Lars Beller for Hay

Het is de gietijzeren kandelaar ontworpen door de Noor Lars Beller Fjetland voor het Deense Hay. Foto en filmpje zijn van de hand van Sjur Pollen.
Eerste drie foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature