Binnenkijken in The Loft en een onverwachte draai aan het verhaal

4 september 2015

Oké, een beetje 'mosterd na de maaltijd', want de conceptuele pop-up store The Loft sluit aanstaande maandag alweer haar deuren. Maar toch...
Niets zo fijn als 'gluren bij de buren'.Want The Loft is namelijk geen 'gewone' meubelshowroom, maar een tot in de puntjes ingericht interieur. De ruimte, gelegen op de vijfde verdieping van een prachtig pand aan de Prinsengracht (daar ga je al. Zo'n etage is van zichzelf al te gek en heeft niet veel nodig...) is ingericht met een mix van retro, vintage, brocante en kunst. Alle woonfuncties zijn gerealiseerd voor de denkbeeldige bewoner: maak kennis met Mr. Benjamin.Natuurlijke materialen als hout en leer voeren de boventoon, aangevuld met accessoires van marmer, metaal, glas en keramiek. De kleuren zijn overwegend neutraal (te monochroom haast, naar mijn mening). Industrieel, planten (urban jungle), botanisch, botten, schedels en opgezette dieren. Heel hip(ster) allemaal.

Wie is die Mister Benjamin? Waar staat hij voor? Dat is de vraag die je je gaat stellen bij het bedachte concept. Tenminste: dat vraag ik mij dan af. Komt de aard van de man naar voren in het appartement?
Allereerst moet worden geconcludeerd dat de onderhavige van goede doen is. Én een etage aan de Prinsengracht én een compleet op elkaar afgestemde inrichting met meubels en accessoires met een flink prijskaartje. Dan: single of gay (want geen dames-dingen) en zonder kinderen in huis (want geen kinder-dingen). Zijn professie? Geen idee. Misschien iets ambachtelijks (zie foto ↓). Hoe oud? Geen idee. Kan alles zijn.
Ho! Stop! Wat is hier aan de hand?
Proef je de ironische ondertoon? Of het sarcasme, zo je wilt? Waar komt dat opeens vandaan? Nou, dat weet ik wel: dat komt omdat ik eigenlijk boos ben. En verdrietig. Die foto. Die foto van 'het kind' waar wij allemaal door geschokt zijn (eergisteren werd in het programma 'Pauw' terecht gezegd dat dergelijke beelden al maanden geleden te zien waren). Wat je mening in 'Het Vluchtelingenprobleem' ook is: dit beeld is verschrikkelijk. Je maag draait om. En dan maak ik een blogbericht over dit soort typisch eerste wereld geneuzel. (Niets ten nadele van The Loft).

Hoe en wat?
Oplossingen?
Ik zou het niet weten.
Hypocriet?
Zou zo maar kunnen...


-X-


 Soms is alleen stilstaan (stil zijn) en overdenken het beste wat je kunt doen.

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature