Ambacht: de ultieme do-it-yourself

29 september 2015

Gelukkig hebben we de foto's nog...
Traditiegetrouw zitten de maanden september en oktober boordevol te bezoeken events, waarvan je op mijn persoonlijke online platform een relaas mag verwachten.

Ik start met het afgelopen weekend gehouden Ambacht in Beeld-festival. En o, o, o, wat was dat genieten. Naast lezingen en films over het edele handwerk (ik zag documentaires over Zardozi borduurwerk in India; viltwerk in Kirgizië en 'the making of' een traditionele vissenhuid-jas van de Ayna in Japan), ook veel stands en workshops van en door mensen die gepassioneerd een ambacht uitoefenen.
En je weet: ambacht is de ultieme do it yourself. Kijk zelf maar.

Bij de Staphorster Gerard van Oosten (Atelier Dingstede) is het mogelijk om workshops te volgen in het in zijn dorp traditionele stipwerk. Ook, zoals op het Festival, op locatie. Hoe kleurrijk wil je het hebben.
Hier is geen verdere uitleg nodig. Prachtig coupeurswerk van en door mensen die worden opgeleid tot specialisten in de haute couture.

Zeef-, steen- en letterpress-druktechnieken door het Amsterdams Grafisch Atelier, het Grafisch Werkcentrum Amsterdam, het Big Yaad Project en de Zeefdrukfabriek.Verder te zien: vilten, breien, borduren, smeden, spinnen, boekbinden, leer bewerken, knippen, naaien, slijpen, schaven, kalligraferen, strovlechten, boetseren, steenhouwen en schilderen.
Een mooie, lange rij  w e r k w o o r d e n  achter elkaar.


-X-


Ik viel als een blok voor deze porseleinen magneetjes van Studio Smeerolie.
"Let's go nuts!"En nu hup, hup, hup naar de VTwonen & Designbeurs

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature