Uit- en to-do-tips

19 augustus 2015

Eerdaags is iedereen terug van al dan niet weggeweest en hervat het 'gewone' leven zich weer. En hoe! September, oktober en november staan bol van de activiteiten als opmaat naar de feestelijke decembermaand.
Alle must sees en to-do-tips op een rijtje.
(Teveel voor één blogbericht, dus stay tuned!)

Daar gaan we...

Foto: The Loft

The Loft
Twee keer per jaar gaat webwinkel The Loft live. Dan richt eigenaar Kassandra met haar team een pop-up winkel in, die dan twee weken te bezoeken is. Kassandra: "als je binnenkomt dan is het net of er echt iemand woont. Het is van A tot Z ingericht. Voor elke editie verzinnen wij een fictief persoon (dit keer is gekozen voor een heerschap genaamd Mr. Benjamin, red.) en bedenken we tot in detail hoe diegene zou leven en hoe zijn of haar interieur eruit zou zien". En alles is te koop, tot de boeken op het nachtkastje aan toe.
22-8 t/m 6-9, Prinsengracht 583 in Amsterdam, open: di-za 10-18 uur.
Wel even aanbellen en vervolgens lekker binnen-gluren!

De 20ste eeuw - Keramiek als spiegel van de tijd
Toen de aankondiging voor deze tentoonstelling op Facebook voorbij kwam, reageerden een aantal ceramic-lovers and FB-friends al enthousiast: "laten we met z'n allen deze expositie bezoeken". En waarom niet, want hier moet (...) je natuurlijk geweest zijn.
"Vanaf 5 september 2015 staat Keramiekmuseum Princessehof in het teken van de vorige eeuw. Met deze tentoonstelling zet het museum keramiek neer als het cultureel geheugen van de 20ste eeuw. Gecombineerd met andere kunstvoorwerpen, historische foto’s, filmbeelden en meubels wordt het verleden voelbaar".
5-9 tot 3-7-16, Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden.

Fotografie en concept Heleen Haijtema. Dorothea Roth, vaas, 1970-1975, Roth Eberhahn West Germany. Collectie Petra Mesken

Salon Residence
"Ontdek de signatuur van de beste interior-designers van Nederland en België, die achter de museumdeuren van het Singer Laren samen een haute couture huis vol bijzondere vondsten en kunst ontwerpen. Kortom, stap in de driedimensionale wereld van Residence en laat u inspireren!
10 t/m 13-9, Singer Museum, Laren.

Unseen Photo Fair
Ïn de afgelopen drie jaar heeft Unseen zich ontwikkeld tot een gevestigde fotografiebeurs met een sterk on-site festivalprogramma op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Voor de aankomende editie introduceert Unseen met trots het Unseen Festival; een uitgebreid programma met een focus op fotografie dat zich zal uitstrekken over de hele stad".
18 t/m 20-9, Westergasfabriek, Amsterdam.

Foto: Unseen

Ode aan de Mode
Nooit eerder is er zo'n groot overzicht van de Nederlandse modegeschiedenis gepresenteerd. Het Gemeentemuseum Den Haag, zelf hoeder van een omvangrijke modecollectie, toont meer dan honderd creaties uit de 'Hollandse School', ontworpen en gemaakt in de periode van 1900 tot 2015. Denk (o.a.) Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau.
19-9 tot 7-2-16, Gemeentemuseum, Den Haag.

Ambacht in Beeld Festival
"Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, debatten, masterclasses, performances en een symposium is het Ambacht in Beeld Festival hét festival over ambacht. Het festival richt zich expliciet op top-ambachten, vakmanschap en meesterschap".
25, 26 en 27-9, De Hallen, Amsterdam.

Woonbeurs wordt VTwonen & Designbeurs
Oktober is traditioneel de woonmaand en de aftrap van alle activiteiten vindt plaats in de Amsterdamse Rai tijdens de jaarlijkse Woonbeurs. Tenminste, zo heette de woonmanifestatie tot voor kort. Vanaf dit jaar spreken we van de VTwonen & Designbeurs, waarmee het toch al behoorlijk aan de weg timmerend woon-magazine haar naam (naast de televisieprogramma's) ook heeft verbonden aan de beurs. En op die beurs barst het van de ideeën en mooi-makers voor je huis.
29-9 t/m 4-10, Rai, Amsterdam.

Foto: TVwonen


Zo!
(ben helemaal achter mijn adem....:-).

Dit is alleen nog maar een opsomming van evenementen die plaatsvinden of starten in (de laatste week van) augustus en september. Maar wat dacht je van de Dutch Design Week (oktober) en Meesterlijk (november).

Later meer daarover.


-X-


We gaan eerst nog wat genieten van de teruggekeerde zomer...

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature