TOONaangevend

4 augustus 2015

dat is de nieuwe hotspot TOON.

(spitsvondig, hoor... :-))

Een blogpost geheel gewijd aan 'n winkel? Ja, inderdaad. Om twee redenen is dat gerechtvaardigd. Ten eerste: TOON zit bij mij om de hoek. En enige mate van chauvinisme is mij niet vreemd. "Eigen straat eerst!". Dus een typisch gevalletje buurt-promotie...


TOON opent vandaag haar deuren in de Jan Evertsenstraat (nr. 4-6-8).
De Jan Eef (voor intimi) wordt steeds hipper. Er strijken steeds meer ondernemende ondernemers neer. Dat wordt (mede) mogelijk gemaakt omdat de winkelstraat door de Gemeente Amsterdam als pilot-gebied is aangewezen. De straat wordt de eerste freezone, wat inhoudt dat de regelgeving voor ondernemers wordt versoepeld. TOON heeft daar jammer genoeg (nog) niet van kunnen profiteren, want de opening van deze hotspot heeft - in verband met allerlei bureaucratisch gedoe - lang op zich laten wachten.
Maar niet getreurd: hij is er!De tweede reden waarom ik deze winkel in het zonnetje zet, is omdat hier sprake is van een tamelijk uniek concept. Het fenomeen 'shop in shop' is niet nieuw, maar TOON is het TOONbeeld (...) van hip en is - naar eigen zeggen - een heuse podiumwinkel.

Van de website: "Bij TOON kunnen creatief ondernemers zoals kunstenaars, ontwerpers en artiesten een ruimte huren van 0,5 tot 25 vierkante meter; om te werken, hun werk te TOONen en te verkopen. De winkel is ingericht met de mooiste vintage (alles is te koop!). Er is een lekker kopje koffie waarmee je rustig neer kunt strijken en de tijd kunt nemen voor alles wat er geTOONd wordt. De programmering vult het podium met toneel, muziek, zang, dans, voordracht of een boek- of cd-presentatie".

Ook buurtgenoot, goede bekende én enthousiast webshop-eigenaar Marie-Lisah van RewindPlayFastForward (voor al uw quality vintage fashion aankopen...) onderneemt bij TOON op de vierkante meter.


Wat ik van de nieuwe nering vind?
TOON is een bijzonder fraai en inspirerend winkelconcept, ingericht met mooie vintage items, met heerlijke koffie (en/of ander lekkers), waar creatievelingen hun met veel passie gemaakte of verzamelde producten verkopen. (En een aanwinst voor de buurt).
Mooi, dus!
Maar dat had je waarschijnlijk al wel gezien...


-X-


Ik wens moeder en dochter Marina en Laura (eigenaren van TOON) en in het bijzonder Marie Lisah (want: "goede bekenden eerst!") heel veel succes toe....Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature