Mirror, mirror on the wall...

16 augustus 2015

"Hoe zit het met de energiestromen in jouw huis?", vraagt Feng Shui-deskundige Wena Brussaard de lezer in een door haar geschreven artikel over spiegels in huis.
Ja? Weet ik veel? Energiestromen?

Ik ben niet zo van de Feng Shui. Dat wordt me al snel te vaag. Ik heb mij er ooit enigszins in verdiept, maar al die C'hi-theorieën gaan mij te ver. Een inrichting is harmonieus of niet. Als een interieur uitgebalanceerd is (op welke manier dan ook), dan voelt de ruimte vanzelf goed. Daar heb je dan die verregaande mystieke poespas niet voor nodig.

De in Nice gekochte pitrieten jaren '60 spiegel

Spiegels voor meer licht en ruimte.
Want dat spiegels aan de harmonie kunnen bijdragen, dat weten we allemaal. En niet alleen in de badkamer of walk-in closet. Spiegels zorgen ervoor dat licht verder de ruimte in gekaatst wordt. Daarom uitstekend geschikt voor donkere kamers en gangen. Want hoe lichter de ruimte, hoe groter deze oogt.
Vandaar dat ik in mijn lange, smalle én donkere gang (een meter breed) voor deze ↓ oplossing koos. (Tot nu toe) negentien frameless mirrors op een rij. Allemaal voor een habbekrats gekocht bij de kringloop of rommelmarkt en met dubbelzijdig tape op de muur geplakt.
En er kunnen er nog meer bij...


Bang dat je narcistische neigingen de overhand krijgen? Valt reuze mee. Het is heel menselijk om jezelf even te bekijken in een spiegel, een etalage of bij donker getinte ruiten (bijvoorbeeld een abri).
I know you do!
I do...  

Nog wat tips voor het gebruik van spiegels?
Zorg ervoor dat de spiegel een mooi hoekje in de ruimte reflecteert. Positioneer de spiegel dus niet voor een plekje waar het vaak rommelig is of voor een minder mooi meubelstuk. Kijk even vanuit alle hoeken of het zicht op de ruimte oké is.
Een spiegel in de keuken? Zou ik niet doen. Tenzij je om extra schoonmaakwerk verlegen zit.


Toch wat Feng Shui tips?
Geen spiegel in je slaapkamer (zeker niet aan het plafond :-)), want dat zou verdriet brengen. De Feng Shui-goeroes zien een spiegel in de slaapkamer als een 'derde' partij in je relatie en dat zou ontrouw bevorderen. (En wat als je alleen woont, zoals ik?).
Mocht je toch een spiegel in je slaapkamer willen, plaats deze dan achter je bed en niet ervoor.
Logisch, lijkt mij.


-X-


Je eigen slaperige hoofd is niet het eerste wat je wilt zien...

PS: schrijf met een krijtstift een inspirerende spreuk of iets liefs op de spiegel. (Bijvoorbeeld:)

L o o k i n g  G o o d !

of 

N i c e  t o  s e e  y o u !

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature