I'm gonna wake up in the city...

18 augustus 2015

that doesn't sleep: New York, New York!

Nog vijf nachtjes slapen en then we're off.

Zo'n dertig (...) jaar geleden was ik er al eens. Toen was de New York Marathon reden om af te reizen. Niet dat ikzelf meeliep (hell, no! Ik ben allergisch voor sport...), maar mijn toenmalige echtevriend maakte een reportage over dit, toen upcoming loop-evenement (de marathon bestond nog maar zo'n vier jaar). Ik mocht als 'loze' ballast mee en samen met de vrouw van de fotograaf struinden wij, wanneer de heren aan het werk waren, heel Manhattan af.
Een geweldige ervaring.


Dit keer ga ik met mijn loved ones: dochter- en zoonlief. Een week lang genieten van deze wereldstad én van elkaar. Niet om de vervelende periode die achter ons ligt af te sluiten, want zo werkt dat niet. Wel to reminisce. Met enige weemoed (mooie) herinneringen ophalen. Maar ook, of vóóral samen nieuwe herinneringen schrijven. 

Een reis voor elk wat wils. De zoon koos voor een wedstrijd van de New York Yankees en wij gaan maar al te graag mee. De dochter (een 'feestbeest') heeft haar zinnen gezet op een festival in The Big Apple en hoewel aanvankelijk met enige aarzeling, is ook moeder van de partij. Verder op het programma: musea, theater, hotspots, rommelmarkten, outlet-stores en picknicks in the park (het is er momenteel erg heet). De usual stuff eigenlijk. Hoewel? De grote toeristische attracties zullen we zoveel mogelijk links laten liggen. Dat is namelijk niet te doen in één week. Als uitvalsbasis hebben wij gekozen voor het hippe Brooklyn (Breuckelen): met 2,5 miljoen inwoners en 41 buurten een metropool op zich. Of, zoals ik las in een van de reisgidsen: "the differences in culture and personality from one block to the next is enormously".
Je moet ook niet alles willen...

Wil je een kijkje nemen in het door ons bij Airbnb geboekte appartement klik hier.


Als voorprettig mens een heerlijk vooruitzicht!
Can't wait...


-X-


Alle tips zijn (nog) van harte welkom!


 Alle foto's: roomservice13 (met dank aan de Oba Mercatorplein :-))
    
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature