Hutje bij mutje op het stadsstrand

13 augustus 2015
Urban Campsite Amsterdam
Ik moet dit bericht helaas beginnen met een klacht. Dacht ik te kunnen vertrouwen op mijn zeer uitgebreide netwerk van tipgevers en informanten die mij normaliter, van oudsher én stante pede op de hoogte brengen van allerhande belangwekkend kunst-design-fashion- en andersoortig nieuws, bleven zij in dit geval schromelijk in gebreke. Nét nu de schoolvakanties (in regio Noord) volgende week zijn afgelopen, hoor ik via via (dus niet via de gebruikelijke kanalen) over dit in de maanden juni, juli en augustus te bezoeken 'tentenkamp'.
(Bijna) te laat, dus.
Wat heb je dan aan zulk soort lieden?

Bedbug, Franka te Lintel Hekkert en Ronnie Kommene

Art Sleep Experience
"Vorig jaar maakte Amsterdam voor de eerste keer kennis met Urban Campsite Amsterdam. Deze openluchttentoonstelling waar kamperen en kunst samenkomen was een groot succes. De tentoonstelling trok dagelijks vele nationale en internationale gasten. Initiatiefnemers Annette van Driel en Francis Nijenhuis komen dit jaar terug met Urban Campsite. In juni, juli en augustus strijkt Urban Campsite neer op het nieuwste stukje Amsterdam, het Centrumeiland van IJburg, omringd door het IJmeer met uitzicht op Pampus en Durgerdam" (citaat Oost-online.nl).

En daar kom je nu mee...

Solid Family, Boomhuttenfest
Val Ross, Mud Projects

Wat het extra wrang maakt, is dat je (dus) in deze kunst kunt slapen. Hoe leuk is dat? Tenminste, als er nog plek is deze laatste twee en een halve week van augustus. Dat kun je uitvinden door te boeken via Airbnb. Kosten per nacht: 85 tot 100 euro. Een koopje, want probeer maar eens goedkoper nachtlogies te vinden in Amsterdam. (Ja, de daklozenopvang van het Leger-des-Heils...). Het zal lastig worden, want naast de gebruikelijke enorme hoeveelheid toeristen in onze hoofdstad, vindt volgende week ook nog eens Sail 2015 plaats. Maar ja, je kunt het proberen...

Upside down you turn me, Rob Sweere

Op de foto's lijken de slaapkunstwerken in een ietwat desolate omgeving te staan. (Mokum Dessert?). Niets is minder waar, want strandtent Blijburg is naastgelegen. En hoe zit het dan met nachtelijk toiletbezoek (dat zijn van die dingen waar ik mij dan weer zorgen om maak). "U kunt gebruik maken van het sanitair van de camping. Wij zorgen voor de wc-rol".


-X-


Nostalgie.
Met een rol wc-papier naar het sanitair-barak...


Foto's: © Anouska Rickard, Urban Campsite Amsterdam

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature