Fleamarket-addict and thriftshop-junkie

12 augustus 2015

Anders dan de titel van dit bericht doet vermoeden, heb ik mijn verslavingen momenteel behoorlijk goed in de hand. Zo nu en dan een onderhoudsdosis. Alleen goed spul en geen crap. Kwaliteit in plaats van kwantiteit: that's all it takes. Zoals afgelopen zondag op het plein bij het mooie Olympisch Station in Amsterdam.


Mijn laatste post over mijn habit dateert van begin juni. Dat is nog eens cold Turkey afkicken. (Ik zal nu ophouden...). En dat moet ook wel, want ik heb nog steeds geen enkele zicht op toekomstige ontwikkelingen. Ik tast nog volkomen in het duister. Which way to go? Al sla je me dood: ik weet het niet. Maar waar ik twee maanden geleden in vertwijfeling nu, nu, nu een richting wilde afdwingen, denk ik op het moment: laat maar, komt wel. Er zal zich wel iets aandienen.
(Gezegend zijn de mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben).


Het enige wat (of dat: mag allebei) ik met mezelf heb afgesproken is terughoudendheid. Alleen goeie deals sluiten. Leuke dingen op de kop tikken die ik zelf in huis zou zetten. En vooral díe dingen laten staan waar ik wél de potentie van inzien (want daar ben ik wel goed in), maar die onmiddellijk in een (verkoop)doos verdwijnen. Want van dat soort dozen heb ik er al genoeg in de schuur.
Afgelopen zondag resulteerde dit nieuwe inkoopbeleid dan ook in veel minder wannahaves (en dus wannabuys) dan anders.

Wat ik wél kocht.
Zes (!) zogenaamde 'berkenbast' bloempotten. Allemaal tegelijk bij een hoogblonde, typisch Amsterdamse dame. "Die zijn van tante Gré geweest. Weet u wat? Neemt u ze maar mee voor een tientje". (zes voor tien euro!). Vier van de zes heb ik inmiddels in eigen gebruik (dat bedoel ik...). Verder een gemerkt glazen schaaltje ('Sunbeam', Lasisepät, Finland) en een zwarte thermoskan van Stelton, design Erik Magnussen (respectievelijk twee en drie euro).


En ben ik dan toch weer in de fout gegaan met deze ze-zijn-zo-leuk-voor-in-een-hipster-kinderkamer-en-dus-kan-ik-ze-niet-laten-liggen-piep-beestjes? Zou zo maar kunnen... Maar-ik-kon-de-verleiding-toch-niet-weerstaan.Dom!
Een terugval.
(Maar ja, dat heb je met verslavingen...)


-X-


Ben je op zoek naar de Moeder-aller-rommelmarkten? Lees dan dit bericht van Go With The Vlo. Een beschrijving van de vijf grootste fleamarkets in binnen- en buitenland.

(Foto's Roomservice 13)

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature