Een Ikea-pimp

20 augustus 2015

Waarschijnlijk herken je dit wel: het psychologische fenomeen dat je juist aandacht wilt van diegene die jou links laat liggen. Degene die je negeert. Daar ga je extra je best voor doen. Om in het gevlij te komen. Je wilt juist dan én coûte que coûte zijn of haar gunst winnen.
Niets menselijks is mij vreemd en niet alleen in menselijke relaties.
Ik heb het ook bij Ikea.

Foto: Livethemma.Ikea.se

Tja... Je weet inmiddels wel van mijn haat-liefde relatie met deze Zweedse meubelgigant. Ik kan het niet nalaten Ikea op de hak te nemen, terwijl ik ondertussen (stiekem) toch wel gecharmeerd ben van het 'concept Ikea'. Zeker de laatste jaren. Sinds zij gerenommeerde ontwerpers aan zich hebben verbonden. Sinds zij nadrukkelijk aan de gang zijn gegaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dus volg ik Ikea op de voet. Ik laat mij op allerlei manieren op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.


Foto: Ikea

Dit kastje is niet nieuw. Integendeel. Uitgebracht in 2012 in de PS-collectie van dat jaar. In de massief grenen uitvoering te tuttig to my taste. Maar kijk! Met een fris wit verfje heel acceptabel en uitstekend geschikt voor al die rondslingerende, ondefinieerbare spulletjes die her-en-der-een-plekje-hebben-gevonden. Uitstekend geschikt voor kleinbehuisden zoals ik. Dit ladekastje zou namelijk uitstekend tot zijn recht komen in mijn hal. Één laadje voor alle (zonne)brillen; eentje voor pennen, elastiekjes, tape en paperclips. Kopieerpapier, enveloppen en postzegels. De administratie; kaarsen en theelichtjes; opladers.
You get my drift.
(Dan moet ik helaas wel afscheid nemen van het o zo mooie, maar erg onpraktische teakhouten jaren 60 kastje...).

Foto: Livethemma.Ikea.se

Ook volop ruimte om het kastje leuk af te stylen, zoals je op de foto's kunt zien. En dat is ook niet onbelangrijk. Ik persoonlijk (...) zou voor een ander knopje kiezen. Maar ook daarvoor kun je prima terecht bij het vermaledijde (:-)) woonwarenhuis.

-X-


Zie je nou Meneer Ikea: ik doe echt mijn best...

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature