DIY or die (...)

11 augustus 2015
Het is al een jaar geleden dat ik aandacht besteedde aan het edele handwerk, terwijl ik toch dagelijks aan het 'knutselen' ben. Ik heb geen geduld om rustig, werkloos te zitten en wil daarom letterlijk en figuurlijk altijd iets om handen hebben. Momenteel heb ik een enorm groot project op stapel staan, waarmee ik de eerste maanden nog wel even zoet ben. Het geknoopte wandkleed voor dochterlief, want daar heb ik het over, vordert langzaam maar gestaag.


Was ik van de week in de nieuwe winkel van boekhandel Scheltema om mij te vergapen aan de hebberig-makende buitenlandse (woon)tijdschriften, zag ik dit boek. En ja, dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het is de Nederlandse uitgave van 'Encore! The New Artisans', van Olivier Dupon (voormalig medewerker van Dior, trendwatcher en auteur van enkele designboeken).

© Naomi Paul

Volgens de tekst achterop een onmisbaar boek. Dat is dan weer een beetje overdreven, maar wel een bron van inspiratie voor iedereen die van handgemaakt design (ook wel slow design...) houdt. Zoals ik. Niet van het oma-achtige kneuterige soort (theemutsen, poppenkleertjes, tissue-etuitjes) of erg geitenwollen-sokkerig, maar het serieuze werk. In het boek zestig creatievelingen aan het woord over hun werk gemaakt mét, of ván keramiek, metaal, papier, textiel, hout en glas. En allemaal objecten die ik zonder enige twijfel zou willen hebben of - liever nog - zelf zou willen (kunnen) maken. 


Oh, wat fijn om dit boek door te bladeren. Ik werd vooral getroffen door het werk van de Britse Naomi Paul met haar gehaakte lampen(kappen) en het vilt-werk van de Belgische Eva Craenhals. Of wat dacht je van het keramiek van Aussie-girl Susan Hipgrave
© Eva Craenhals
© Susan Hipgrave

Het zijn er teveel om hier te tonen, dus alle reden om dit boek hoog op je verlanglijst te zetten. (Of kom het eens bij mij bekijken.. :-)).

En dan wat anders (doch DIY-gerelateerd). Een tijdje geleden kwam ik via via op een webshop waar ik deze lap stof bestelde. (Normaliter zou ik een link naar de betreffende webshop toevoegen, maar dat doe ik in dit geval niet. De ervaringen met deze webwinkel waren namelijk niet helemaal naar tevredenheid. Vandaar. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met mij op, dan zal ik zien wat ik kan doen). Ik moest en zou dit artikel hebben, want ik ben er helemaal weg van. (Zoals je ziet) een print van 'meisje met de parel' van Johannes Vermeer. (Afmeting: 0,75 x 1.30 m.).


Ja?
Mooi!
En nu?
Een sierkussen?
Mwah...
Een beetje voor de hand liggend en dat wordt dan wel een lang kussen gezien die afmeting...


-X-


Ideeën?


Zo'n twee jaar geleden heb ik zelf al eens een lampenkap gehaakt (op basis van een plaatje uit een woonmagazine, waarschijnlijk werk van Naomi Paul). Maar die heb ik weer uitgehaald (ik wist niet waar ik de lamp moest hangen...). Na het zien van de foto's ben ik vastbesloten om een verbeterde versie te maken (de benodigde ringen liggen nog ergens in de schuur).


Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature