Vakantie-perikelen: het is hier f a n t a s t i s c h !

23 juli 2015

Zittend op de rand van het zwembad whats-appte ze opgewekt naar haar beste vriendin: "wat voor weer is het bij jullie?"
En dat was uitgekookt want het antwoord kende ze.
Serieus pet-weer.

Weet je dat het enorm bijdraagt aan je vakantiegenot te weten dat het thuis kl* weer is. Want wát als je op je vakantiebestemming slecht weer treft. Slechter dan in Nederland. Ik weet er alles van. Balen! Daar zit je dan met een pesthumeur de stemming er coûte que coûte in te houden. Zeker als de weersvooruitzichten op korte termijn niet verbeteren.Veel mensen zien ook heel erg tegen een vakantie op. Die vinden vakantie helemaal niet leuk. Staat ook wel bekend als vakantiehaat. Het inpakken, angst om te vliegen, het vooruitzicht van een doodvermoeiende autorit met strontverveelde kinderen op de achterbank. Verplicht genieten, bah! Die mensen blijven het liefst thuis. Op Balconia. Of Côte sur Sable (Zandvoort). Alto Arena (Hoogezand).


(Te) hooggespannen verwachtingen. Ook daar weet ik alles van. Thuis bereid je de vakantie minutieus voor: waar, wat, hoe. Het perfecte hotel, appartement, fijn zwembad. Niet handig, want het kan alleen maar tegenvallen. To do list en what to see. Ga je met kinderen dan wordt het nog lastiger. Voor ieder wat wils. Compromissen sluiten. "Hebben de kinderen het fijn, dan hebben wij het ook fijn".


En vooral  a l l e s  willen zien. Avonturen beleven. Je verbazen over de prachtige vergezichten, de imponerende natuur, je mengen onder de locals, dát unieke plekje ontdekken. Reisgidsjes uit je hoofd leren: je wilt immers elk kasteel, elke kerk of duomo bezichtigen en niets missen. Niet het risico lopen dat er bij thuiskomst wordt gezegd: 'heb je dát niet gezien?'

Vermoeiend, zo'n vakantie...


-X-


Of is dat de kift?


Foto's: Puglia Italie 2010.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature