#Ikea in the #spotlight

5 juli 2015

en óp de rode loper, want Ikea heeft een prijs gewonnen.
Op 29 juni jl. ontving de Zweedse meubelgigant de prestigieuze Red Dot Design Award (eervolle vermelding) voor hanglamp PS 2014. Ik zou bijna zeggen "I told you so", want in dit bericht bij de lancering van de ingenieuze lamp sprak ik mijn enthousiasme over dit ontwerp al uit.
Trouwe lezers weten van mijn haat-liefde relatie met Ikea. Mijn fascinatie (of moet ik zeggen: obsessie) mag ook blijken uit het aantal posts die ik over het bedrijf schreef (hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier). Je zou mij dus een pathologisch stalker kunnen noemen. (En ik heb zelfs 'partners in crime', want ik krijg van lieve volgers nieuws over Ikea toegestuurd :-)). Gelukkig niet van het gevaarlijke soort (dat stalken), want ik heb namelijk niets kwaads in de zin. Integendeel. Mits goed gedoseerd kan elk huis wel wat Ikea gebruiken.Neem serie Kryddglad (betekent iets als spicey): textiel geborduurd door Indiase vrouwen in een sociaal werkgelegenheidsplan. Heel mooi. Maatschappelijk betrokken ook. Maar, en hier komt het 'haat'-deel van mijn relatie met Ikea, (nog) niet te koop in Nederland. Dat is dan weer jammer...

Op de site Ikea Today lees ik dat ontwerpers van het bedrijf aan het werk zijn in Brazilië voor de Tillfälle-collectie. Heel geheimzinnig allemaal nog.
"Nine designers from IKEA recently travelled to Brazil to explore the local crafts, designs and materials. They are developing the TILLFÄLLE collection which fuses Swedish and Brazilian aesthetics".

Ik kan niet wachten!


-X-


Uit doorgaans betrouwbare bron heb ik  w e l  heel goed ander nieuws. Nu alleen nog in turquoise en oranje, komt de met de rode stip bekroonde hanglamp in augustus uit in een zilveren en een koperen variant. Yes!

Hoewel......?
Ook in Nederland?


Alle foto's: Ikea.com
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature