#Gossip en #achterklap (week 31)

28 juli 2015

Vandaag tijd voor lees-plezier en kijk-genot. In de regelmatig terugkerende rubriek "gossip en achterklap' leuk nieuws, fijne weetjes en interessante feitjes. What to do en what to see. Van alles wat. Doe er je voordeel mee...

Beweging
Kunstenaar Charles Young werkt aan een dagelijks groeiende stad. Van papier wel te verstaan. Hij heeft zich voorgenomen elke dag een miniatuur onderdeel te bouwen. En wat nu zo mooi is; in én met die gebouwen gebeurt wat. Er beweegt iets. Kijk maar eens op zijn website.


Cute
Er is niets zo vertederend als baby-foto's en -filmpjes en niets zo lachwekkend als poop jokes. Het in Londen gevestigde bureau Saatchi & Saatchi combineerde deze twee gegevenheden in een geweldige Pampers-reclame. In de advertentie zie je vijf baby's 'druk doende' (letterlijk en figuurlijk) en de gelukzalige 'opluchting' na afloop. Lief!


Piet Boon in de bocht
Amsterdam Oost krijgt er een hotspot bij. Grand Café de Tropen is het café van het (op het nippertje van sluiting geredde) Tropenmuseum. Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor het design en de inrichting van het café en de ontwerper zegt rekening te houden met lange geschiedenis van het historische pand. Het café krijgt een groot, zonnig terras dat grenst aan het Oosterpark en zal officieel de deuren openen in augustus.
Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam


Heel concrete
Soms word ik blij verrast door een bepaald ontwerp en dat was zeker het geval bij het zien van de betonnen toiletrolhouder van het Franse designers-duo Bertrand Jayr en Lyon Béton. Niet verrassend dat het ontwerp de naam 'Cloud' meekreeg. Te koop via een Amerikaanse webshop, dus dat is nogal omslachtig. Maar wel erg mooi...Think  b i g
Een immense afbeelding van een van je favoriete design-icons? Dat kan. Op de muur van een designstudio in Massachusetts (USA) deden ze het. Twee reusachtige outdoor muurschilderingen van een Eames® Molded Plywood Lounge Chair in silhouet. De afbeeldingen zijn drie verdiepingen hoog. The making of is te zien op deze website.


Boekenwurm
Het hart van menig boekenwurm gaat sneller kloppen bij het zien van de verbouwde flagship-store van modeontwerper Sonia Rykiel in de Franse hoofdstad. Meer dan 50.000 boeken vullen de plafondhoge kasten in de winkel en samen met de bloed-rode wanden geeft dit een overwhelming experience.
Op naar Parijs!En tot slot een fraai stukje mixed media Street Art in Milaan van de hand van Edoardo Tresoldi en Gonzalo Borondo. Op de site van beide heren nog meer voorbeelden van hun werk.
Mooi!Vergeet niet te leven dacht ik laatst....


Bronnen: Pinterest, Coolhunting, Elle Wonen, Designboom en Frame Magazine.

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature