#Gossip en #achterklap (week 28)

9 juli 2015

Tijd om je bij te praten over allerhande nieuwtjes en wetenswaardigheden. Zeg maar: wat mij opviel in het nieuws.

Wirkkala forever
"Op zijn 100ste geboortedag zijn de ontwerpen van Wirkkala nog net zo van deze tijd als toen". Ontwerper Tapio Wirkkala (1915-1985) heeft in hoge mate bijgedragen aan de uitstekende reputatie van het Finse design. Zijn ontwerpen variëren van glas en beeldhouwwerken tot bankbiljetten en grafische kunst. Zijn Ultima Thule serie en de Tapio glazen voor Iittala behoren tot zijn bekendste ontwerpen. Ter ere van Wirkkala's honderdste geboortejaar worden in de serie Ultima Thule twee borden van verschillende afmetingen, een glas voor mousserende wijn en een karaf opnieuw op de markt gebracht. Ook wordt het standaardassortiment uitgebreid met een robuust bierglas.
Zo mooi...


The Eames DSR Chair
Ontwerpers van het Amerikaanse bedrijf Clark Nexsen veranderden, onder het motto "goed design is bedoeld om te worden gedeeld" de beroemde DSR stoel van Charles en Ray Eames in een tweezits-bank. Eigenlijk heel simpel: de zaag er in en een pas-stuk ertussen.
Of het lekker zit?


Hella Jongerius in Milaan
In navolging van Li Edelkoort met haar manifest 'Anti-Fashion', kwam Hella Jongerius tijdens de Salone del Mobile met 'Beyond The New'. Waar de trendwatcher Edelkoort de strijd aangaat met bijna iedereen in de mode-branche, houdt Jongerius een vurig pleidooi tegen de overdaad aan goedkoop gemaakte 'rommel, die je weggooit zodra je er genoeg van hebt'. Een van de markante uitspraken: "hoeveel relevante stukken kom je tegen die iets bijdragen aan wat er al was? Ik zie veel lege hulzen die gezwollen retoriek nodig hebben om er zin aan te verlenen".
Meer lezen? Klik hier.

Polder Sofa, Hella Jongerius voor Vitra

Alphabet blocks by Kay Bojesen
Er is een nieuwe toevoeging aan het opnieuw uitgebrachte werk van de Deense ontwerper Kay Bojesen, namelijk Alfabet-blokken. De in de fifties ontworpen blokkendoos was ooit bedoeld als leer-ondersteuning op Deense scholen. Nog steeds uitstekend te gebruiken om kinderen het alfabet te leren, maar heden ten dage ook leuk voor volwassenen.

 
The ultimate Rocking Chair
Een idyllisch plaatje: een jonge moeder die haar baby'tje borstvoeding geeft in een schommelstoel. Of, mag ook, een prille vader die zijn new born de fles geeft, maar dan ook weer in een schommelstoel. Twee redenen om dit meubelstuk eens goed onder de loep te nemen en in een modern jasje te steken. Dat deden de ontwerpers van het Spaanse Alegre Design. De bekledingsstof van de NANA is ademend, de stoel is ergonomisch verantwoord en ziet er ook nog eens zeer fraai uit.


Als toegift: ik ben niet zo van foto-manipulatie, maar dit zijn wel hele grappige. En don't forget: 19 tot en met 23 augustus SAIL Amsterdam.


-X-


Straks naar de film "Dior & I".
Ben benieuwd...Bronnen en foto's: Iittala, VitraEigen Huis & Interieur (juni), Design Milk, Design Milk,
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature