A #tropical #heatwave en een #vliegengordijn

2 juli 2015

Tjonge, tjonge, tjonge wat een hitte. Weinig productief ook, dit weer. Iedereen (ook ik) hangt ietwat amechtig in een (tuin)stoel met de bedoeling zo min mogelijk inspanning te leveren. Zonder te willen vervallen in geklaag is één conclusie op zijn plaats: het is hollen of stilstaan hier in Nederland. Maar ja, the show must go on, dus vertel ik vandaag over de minpunten van A. een benedenwoning en B. tropische hitte
Nou, wat dan?
Vliegen. Ik word gek van de vliegen. Niet van die dikke brom- (ook wel: stront-)vliegen, maar van die kleintjes. Ik hoef  's morgens de keukendeur maar te openen of daar komt het gespuis. De hele dag cirkelend rondom de lamp. Vies. Bah!

What to do?
De site Oma weet raad (meestal goed voor van die ouderwetse huis-tuin-en-keuken-middeltjes) komt niet verder dan: 'zet in de keuken een bakje met azijn'. Ja, hoor? Daar trekken die vliegen zich wat van aan. Niet dus. Een citroengeranium dan. Nou, neem van mij aan: ook niet. Hij staat heel leuk op tafel. Ruikt ook fijn als ik er langs loop, maar dat is zijn enige functie. De vliegen zal het een worst zijn die citroenlucht...
Affiche van Dasha Zachenko. Foto: Argusvlinder

Dan maar rigoureuzere maatregelen? Je weet wel: zo'n plakstrip aan het plafond. Dat vind ik pas vies... Not done ook! Ze blijven wel op die strip plakken, maar dat is ook alles. Wat volgt is een langzame doodstrijd. Toch ook zielig... En ik wil tijdens het eten echt niet naar die dode vliegenlijkjes kijken.
Dus het enige wat ik verder nog kon bedenken was....? Een (ouderwets) vliegengordijn. Zal dat dan helpen? En in een vlaag van hernieuwde energie sprong ik úit de tuinstoel en óp de fiets om bij Kitsch Kitchen een dergelijk geval aan te schaffen. Kon ik nog kiezen ook. Het werd deze...


Frida Kahlo...! Altijd al een tof mens gevonden.


-X-


Morgen ga ik een grote-mensen-camera kopen. Yeah!

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature