Tussen #kunst en #kitsch in #Nice...

26 juni 2015

Voortbordurend op mijn Nice-reisverslag van gisteren, ben ik beland bij de categorie Tussen Kunst en Kitsch. Ik begin, eigenwijs als ik ben, met het 'kitsch'-deel. Nou ja, kitsch? Ik doel op mijn bezoek aan brocantes, vides-greniers, marché aux puces et autre deballages.
Daar kunnen we kort over zijn: d u u r.
Veel antiek en brocante (zoals je weet: daar ben ik niet zo van...) en weinig of geen midcentury-modern, sixties/seventies of vintage-design. Desondanks kocht ik een rotan spiegel en een Limoges Art Deco (inspired?) thee-set. Vreemd genoeg was de theepot, melkkan en suikerpot wel heel betaalbaar. Die set mocht dan ook mee naar Nederland...
Met plakbandje.... :-)
Wat opviel: heel veel winkeltjes en kramen met vintage-couturier-fashion. Alle grote namen waren te koop: Gucci, Chanel, Louis Vutton. You name it, het was te koop. Maar je wilt niet weten voor hoeveel! Ik schrok me een apetoetje. Drie-, vierduizend euro voor een Chanel-tas. Maar ja, het is wel Zuid Frankrijk. En wat grappig was; bij het enige kraampje met - zeg maar - rommel, vond ik in een doos deze Thierry Mugler tas (een Franse couturier). Voor drie piek! Of hij 'echt' is, is de vraag en hij moet wel even in een sopje...
Heb ik mijn eigen designers-zomertas.
Dan de kunst in straten en op pleinen, maar ook in het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (Mamac). Al bij mijn kennismaking met de stad werd ik getroffen door de (Franse) quotes die op elke tramhalte te zien zijn. De spreuken-trend 'avant-la-lettre'. De kalligrafieën van kunstenaar Ben maken sinds 2007 onderdeel uit van het openbaar vervoer-net in Nice (Ligne d'Azur). Ik werd er heel vrolijk van...
Gisteren liet ik al een foto zien van kunst in de openbare ruimte in Nice. Deze beeldengroep (van in totaal zeven van dergelijke 'palen') blijkt van kunstenaar Jaume Plensa (al eerder te zien op mijn blog met zijn prachtige beeld tijdens ArtZuid).
Dan het museum.
Mooi!
Kijk zelf maar naar deze kleine selectie...
Genoeg over mijn citytrip slash strandvakantie. Maar voordat ik afsluit, eerst nog wat beelden die ik je niet wil onthouden. Want tijdens mijn solo-reisjes wordt het maken van halve selfies haast tot 'kunst' verheven. Ik ben steeds op zoek naar kleurrijke achtergronden om mezelf (half) in beeld te brengen. Een afwijking of handelsmerk?-X-
Morgen iets heel anders: mijn ontmoeting met Iris, personel organizer van Schoonschip.
Lezen dus...!


Alle foto's: roomservice13 

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature