#fashion-news, meanly from #Arnhem

2 juni 2015

De laatste maand van de meteorologische lente zit erop. Het is nu officieel zomer. ▲Vraagteken/uitroepteken▲. Die indruk krijg ik niet als ik naar buiten kijk. Koud en nat. Vandaar een blogpost met mode-gerelateerd nieuws. Ter inspiratie voor later in de week. Rokjes-dagen... Het wordt 'gegarandeerd' mooi weer!

Twee Nederlandse musea besteden deze zomer aandacht aan fashion.
Allereerst grensverleggende modefotografie in de tentoonstelling Alles behalve kleren in Museum Arnhem. "In Alles behalve kleren zien we hoogtepunten van de geschiedenis van de modefotografie in Nederland, die op geheel eigen manier de tijdgeest laat zien en die tijd vleugels geeft. Een voorbeeld: de erotiek van de jaren vijftig verschilt van de porno-chic die Matthias Vriens in de jaren negentig in Dutch liet zien".
13 juni t/m 13 september.
Fred Brommet, 1956 (Fred Brommet/MAI), via Museum Arnhem
En als je daar dan toch bent, ga dan naar de Arnhemse Stockdagen.
"Ruim 90 ontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunt u door heel Arnhem terecht voor stoffen, fournituren, samples en prototypes. Maar ook voor kleding, sieraden, tassen en accessoires van top ontwerpers voor mooie prijzen".
25 t/m 28 juni. Locaties: Stadhuishal, Centrum, Modekwartier en Kleefse Waard.


Arnhem is deze zomer so wie so the place to be qua mode, want wat dacht je van het Fashion Festival Arnhem. "Van 5 juni t/m 5 juli viert Arnhem haar creativiteit tijdens Fashion Festival Arnhem. Dit festival bundelt de kracht van nieuwe en bestaande initiatieven. Bewoners en bezoekers komen in aanraking met het totale creative spectrum van Arnhem: van ontwerpen tot maken, van showen tot kopen en van reflecteren tot vieren.
Celebrate Creativity!
Fashion Festival Arnhem
5 juni – 5 juli
op verschillende locates in Arnhem"
Terug naar het tweede museum dat (gedeeltelijk) in het teken staat van mode. Het Rijksmuseum opent in de Philipsvleugel op 12 juni de expositie "New for Now", The origin of fashion magazines (alsof ze het hebben afgesproken...). "Bewonder de mooiste modeprenten uit de collectie. Vóór de komst van fotografie is mode voornamelijk te zien op de vaak prachtig ingekleurde prenten".
12 juni t/m 27 september

Verder lezen?
Op FashionUnited de 9 tips voor de winter 2016 van Lidewij Edelkoort.
Stylink brengt een collage van de mode-trends met een bloemen-thema. Om vrolijk van te worden.

En om deze post af te sluiten, een ludieke uitsmijter:
Bij het 65-jarige jubileum van Snoopy ontwierpen designers als Dries Van Noten, Diane von Furstenberg en Zac Posen nieuwe looks voor de stripicoon en zijn zus Belle. Ook de Nederlander Edwin Oudshoorn werd gevraagd een outfit voor de twee te ontwerpen. De Expositie Snoopy and Belle in Fashion is van 13 mei tot en met 23 juni te zien in 5&33 Gallery in het Art'otel.


-X-


Fijn, het is vandaag!

(Bronnen: het Parool, Stylink) 

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature