#Fashion: an #advanced #style with #vintage #clothing

30 juni 2015

Ik vind het weer eens tijd voor een rondje fashion.

Zoals je wellicht weet ben ik aan te aftellen tot mijn zestigste verjaardag. (Stom is dat toch. Op de dag dat ik negenenvijftig werd, begon ik al te zuchten dat ik het jaar daarop zestig zou worden. Zo niet mindful...). Gezien mijn leeftijd ben ik dan ook aangewezen op iets wat je 'an advanced style' zou kunnen noemen. Een stijl voor gevorderden.
Foto: Advanced Style
Advanced style is ook de naam van een door de Amerikaan Ari Seth Cohen geschreven blog. Hij portretteert mensen die zich op hoge leeftijd nog zeer uitgesproken kleden. Bij het zien van al die 'paradijsvogels' kun je je afvragen of dat wel 'age approriate' is. En daar is de laatste tijd veel om te doen. Want wat is dat?
Dan is er ook nog de 'roep' om meer oudere rolmodellen. Logisch: de mensen worden steeds ouder en die grote groep 'oudere jongeren' willen niet gaan chagrijnen achter de geraniums, maar die staan vol in het leven. En die levenshouding heeft ook gevolgen voor hoe zij er uit (willen) zien.  (Als je hier meer over wilt lezen, klik hier).


Terug naar mijn eigen persoontje: mijn stijl kun je het best omschrijven als 'klassiek met een stevige knipoog'. Bijvoorbeeld een little black dress. Dan niet gecombineerd met high-heel pumps, maar met dr. martens schoenen of Birkenstocks. Ik val ook voor vintage en dan met name voor jasjes en colberts. Vaak hebben die een hele mooie snit. Liefst nogal 'opzichtig': borduursels, glitter en glamour, gespen en versiersels. Bijkomend voordeel bij vintage-kleding: vaak heel betaalbaar. Voor de bovenstaande twee jasjes heb ik per stuk niet meer dan zo'n vijfentwintig tot dertig euro betaald.
En met zo'n jasje heb ik gelijk een 'eyecatcher' en kan ik de basis heel basic houden. Voor die basic kledingstukken kan ik dan weer heel goed terecht bij Cos. Simpele lijnen met vaak mooie details.
Foto: Cos
Design(fashion)goeroe Lidewij Edelkoort (zelf ook niet meer de jongste: inmiddels op pensioengerechtigde leeftijd) schreef begin van dit jaar een manifest genaamd 'anti-fashion'. Edelkoort: "in dit manifest constateer ik dat er een radicale verandering heeft plaatsgevonden in de mode die het huidige ‘fashion system’ geheel obsoleet heeft gemaakt." (obsoleet: dat woord moest ik even opzoeken, - grappig - het betekent verouderd). Haar manifest komt (héél kort door de bocht) hier op neer: de hele modebranche is verziekt. (Meer weten over haar protestrede? Klik hier).

Desondanks komt Mevrouw Edelkoort nog wel degelijk met een trendforcast voor de komende herfst en winter. (Terwijl de mussen van het dak vallen...). Haar voorspelling: de 'terugkeer' van bruin (I stick to black :-)); Schotse ruiten; (prominente) ceinturen; grote witte kragen; rugzakken; dekenachtige, doorgestikte en gelaagde kledingstukken en matte kleuren.
Het is maar dat je het weet...


“The elegance is as physical, as moral quality that has nothing common with the clothing. You can see a countrywoman more elegant than one so called elegant woman.”
― Karl Lagerfeld


-X-


Kortom: be yourself!


Foto's: roomservice13 (tenzij anders vermeld)

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature