#before and after: een #tuinrenovatie.

9 juni 2015

Een stadstuin in (bijvoorbeeld) Amsterdam is vaak klein, vaak omgeven door bebouwing en die bebouwing is veelal niet van het fraaiste soort. Je kijk naar de achterkant van de huizenrij en daar heeft de architect het meestal een beetje laten liggen (dat ziet toch niemand?).
Om iedereen een 'buiten' te gunnen, hangt die achterkant vol met balkons. En - geef de mensen eens ongelijk - die balkons worden voor van alles gebruikt. Natuurlijk om (zij het krap) te zitten; om de was te laten drogen en/of om (soms wel 4 of 5) satellietschotels op te hangen. Maar ook vuilniszakken, overtollige huisraad (bed spiralen, krakkemikkige tafeltjes, afgedankt zeil etc.) belanden wegens ruimtegebrek op het balkon. Kortom, het wordt er allemaal niet fraaier op. En dan heb je natuurlijk ook veel inkijk vanaf die balkons. Ook is de stadstuin vaak schaduwrijk (een optimistische woord voor zon-arm.).
Et voilá, hiermee heb ik een natuurgetrouwe situatie geschetst van mijn eigenste tuin. Klein, overlooked en (we houden het maar even op) schaduwrijk. Dat zijn de riemen waarmee ik moet roeien. Oh nee, ik vergeet nog één ding: een beperkt budget. Ook niet onbelangrijk. Dus vooral met veel realiteitszin een tuin-renovatie-plannetje ontwerpen. Want meer zit er niet in. Geen lounge droomtuin voor mij.
Hoe dan ook: vorige maand (lees hier) besloot ik een 'mannetje' in te huren om mijn postzegeltuintje op te kalefateren. In concreto: (met de aanwezige stoeptegels) opnieuw bestraten en twee schuttingen plaatsen. (Dit laatste omdat ik dan geen zicht meer zou hebben op de duiven-voerende buurman. Dat is not done in een woonwijk. Geen voer voor vliegende ratten...) Alzo geschiedde en zie hier het resultaat....
Oké, ik geef toe: geen wereldschokkende metamorfose. Maar binnen de mogelijkheden heel acceptabel. Hij blijft overlooked; ik heb nog steeds meer schaduw dan zon, maar hij ziet er wel een stuk gezelliger uit. Nog wat meer plantjes en ik zou zeggen: groeien maar. And mark my words: over een jaartje (of wat) en het is een echte urban jungle...-X-


Laat de zomer maar komen.... ;-)


Een tuinkabouter in je tuin?Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature