Trademart: top of flop?

11 januari 2017

Mooi hé, deze blokken. Ik hou van blokkendozen. Ondanks mijn leeftijd ben ik het betere stapelwerk nooit helemaal ontgroeid. Ken je die van Artis? Allemaal Artis is onderdeel van de reclamecampagne van de Amsterdamse dierentuin en ontworpen door Christian Borstlap. Met de 40 stukken kun je elk (?) dier in Artis namaken, maar ook helemaal los gaan op je eigen fantasie-beest. Leuk, toch?
Maar ook andersoortige zelf te stapelen blokken hebben mijn interesse. Op de foto zie je 'balancing blocks' van Aeraware en uit de naam van deze kleurige houten 'stenen' kun je opmaken dat het nog niet meevalt om hier een stabiele toren van te bouwen.

Afijn, dát voor wat betreft speelgoed voor jong en oud. Ik wil het namelijk vandaag over héél iets anders hebben....
(Hé?)
Hierboven nog twee foto's met hebbedingen waar ik van de week nogal begerig van werd (ook van Aeraware: 'Blockitecture' en de 'Dovetail' krokodil, alpaca en paard). En dit blog-artikel staat vol mét, en bol ván allerlei wannahaves.

Even terug. Afgelopen maandag bezocht ik Trademart. Trademart is een groothandels-verzamelplaats in de Utrechtse Jaarbeurs, waar inkopers van woon- en kadowinkels, kindershops, warenhuizen en museumwinkels hun keuze maken uit het totale aanbod van artikelen en producten. En trendgevoelig als interieur-, design- en museum-winkels zijn (en voor mode geldt natuurlijk hetzelfde) zou je bij Trademart het nieuwste van het nieuwste voorgeschoteld moeten krijgen.
Maar helaas.
Wat een ingedutte en zieltogende bedoening. Net als in veel Nederlandse binnensteden zag ik kaalslag in de winkelbezetting (dus veel lege units) en daar wordt zo'n beursvloer niet gezelliger van. Ook het bedienend personeel had blijkbaar moeite om de moed erin te houden, want de bejegening was soms ronduit kortaf. Terwijl je toch handel aan de man probeert te brengen. En ik wil niemand in het harnas jagen, maar toch...
Hoe dan ook, ietwat teleurgesteld keerde ik huiswaarts (en 'ietwat' is hier een understatement). 
  De uitzondering bevestigt de regel

Uiteraard gold dat niet voor alle ondernemers bij Trademart. Ik had ook een paar gesprekken met importeurs die wel gepassioneerd over hun nering konden praten, zoals Bas over het door hem gevoerde merk Aeraware (zie eerste drie foto's).
Hoewel ik nogal huiverig ben voor kleur in mijn interieur, kan ik de vrolijke kussens van Only Natural (ook) wel waarderen. Daar word je toch blij van? En Ché en Frida zijn jeugdhelden, dus hé. Dan Van Mokum. Bij de stand van Van Mokum (uit Amsterdam?) hele mooie producten, zoals deze blaker (onderdeel van een uitgebreid servies) en de Graypants lampen.Keramiek-fan

(Ik heb al vaker deze vraag in de groep gegooid), maar waarom heb ik een zwak voor keramiek? Ik weet het niet, maar als een product breekbaar is dan ben ik 'je man' (ik heb namelijk ook wel iets met glaswerk). Hoewel het merk ZUSSS naar mijn smaak een beetje té landelijk is, zijn de producten erg goed op elkaar afgestemd en hebben ze een leuke serie serviesgoed. Vandaar. Op de borden, kommen en mokken staan teksten als 'ik vind jou leuk' en 'je bent een lieverd'. En aangezien ik op het standpunt sta dat je zulke mededelingen niet vaak genoeg kunt horen, ben ik nogal gecharmeerd van dit vaatwerk. Verder zijn er borden met beestjes (allemaal beestjes...). Echt my cup of tea
(Zie de onderstaande drie foto's).
Fairtrade en handmade (en dat rijmt!)

Tot slot gaan we fairtrade. Ook fijn! De producten van Kinta zijn allemaal geproduceerd met respect voor de makers en die makers zijn handwerkslieden. Kortom: alles is hand made. Te koop bij Wereld- of Fairtradewinkels of andersoortige Oké-shops. Met in mooie kleuren geverfde, houten kommen en bakken, pastellerige kandelaars, mat en geglazuurd aardewerk en houten voorraadpotten en lepels.
Zeer aaibaar en erg mooi!


Tot zover mijn verslag van Trademart. Ik denk zomaar dat het bij deze ene keer zal blijven, maar niet getreurd. Je zult echt niet verstoken blijven van trendy woonnieuws. Mijn teleurstelling wordt namelijk ook deels ingegeven door de goede ervaringen die ik heb met ShowUp (lees hier mijn laatste verslag). ShowUp is ook een groothandelsbeurs, maar dan eentje waar ik na afloop wél geïnspireerd en geënthousiasmeerd over kan berichten.

Begin februari is de volgende editie van ShowUp, so stay tuned!


-X-


Nog even voor de goede orde: bij de genoemde bedrijven kun je als particulier dus niet kopen. 

Alle (iPhone 6s) foto's: agreylady.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature