ShowUp (part II)

25 augustus 2016


Beloofd is beloofd en belofte maakt schuld, dus we gaan met frisse moed verder waar we van de week waren gebleven. Vandaag lees je het vervolg op mijn verslag van de afgelopen zondag en maandag gehouden groothandelsbeurs ShowUp.Voor dit blogbericht ga ik out of my comfort zone, want ik ga ff (...) lekker knallen. Hoe bont wil je het hebben? Vandaag zie je alle kleuren van de regenboog, dus voor de liefhebbers van de gedekte tinten en de minimalistische stijl zou ik zeggen: "veel sterkte"! (Wordt het je teveel, dan kun je altijd nog een zonnebril opzetten of wegklikken).  :-)


Kleur bekennen

Op de eerste foto hierboven zie je de nieuwe collectie van Kitsch Kitchen. Altijd al een merk dat de Zuid-Amerikaanse zon in onze Hollandse woningen laat schijnen; zijn de nieuwe producten ook nu weer bijzonder fleurig. Kijk hoe leuk die vazen, kandelaars en wandbordjes matchen met het vintage theekastje/vitrine-meubeltje.

Facebook-volgers zagen deze trendvisie (foto 2), al op mijn tijdlijn voorbij spatten. De kleurrijke presentatie is samengesteld door interieurstylist Jantine Benschop.
Mooi. En wat mij betreft graag speciale aandacht voor 'blue plant' van Wandschappen.

Magisch realistisch...

Want zijn ze nieuw? Nee. Ben ik ze al op andere plekken tegengekomen? Ja, wel degelijk en meerdere keren, maar wat zijn ze mooi. De levensgrote of nóg grotere, én levensechte vilten 'planten' zijn super en wat zou ik er graag een bezitten. Alleen ontbreekt de ruimte. Want dat is precies wat een plant van Wandschappen nodig heeft. Alle ruimte. Fijn om te zien dat het ontwerpers-duo Driessens & van den Baar inmiddels ook andere producten hebben ontwikkeld (kussens en flessenhouders).

Orla Kiely

Tja, never heard of.... tót deze beurs. Een stand met een heleboel vrolijke producten met uitgesproken, onmiskenbaar retro-geïnspireerde dessins ('50, '60, '70er jaren). Op servies, behang, textiel, allerlei keuken-accessoires en hebbedingetjes. Hartstikke leuk.
De Ierse ontwerpster Orla Kiely (1963) - Queen of Prints - maakt veel kleurrijk werk, dat zich heel goed thuis voelt in een vintage omgeving. Maar écht niet alleen daar. Ook in een Scandinavisch, minimalistisch en/of grafisch interieur doet een zorgvuldig gekozen accessoire van Kiely het heel goed.
Ik vind haar een ontdekking.

Van een andere orde, maar zeker ook vermeldenswaardig is het nieuwe en ingenieuze ontwerp van Lunedot. Vraag me niet uit te leggen hoe het precies werkt (met een magneet en zo...), maar bij het zien van deze fleurige kandelaars werd ik behoorlijk enthousiast. Te koop in het hele kleurenspectrum (plus goud, zilver en brons).En - terwijl de mussen dood van het dak vallen - sluit ik af met wat Kersterige inspiratie.
(Ik 'hoorde' al verontwaardigde mensen die pepernoten in de winkels hadden zien liggen....).


-X-


'Ballen' van &Klevering en de Kerstman van Kay Bojesen (uit 1942).
Alle foto's: roomservice13.nl

Auto Post Signature

Auto Post  Signature