2 april 2016

Stoppen is beginnen...

Ik wil het er eigenlijk helemaal niet over hebben, want "waar hébben we het over?"
En ik wil mezelf allesbehalve op de borst kloppen, want ik lever geen unieke prestatie.
(Tegenwoordig ben je al snel een held. Een lekkere chocoladetaart gebakken? "Held!" Voor je mening uitgekomen? "Moedig, heel moedig.").

Dat dus allemaal niet, maar ik ben je wel een verklaring verschuldigd. Het is namelijk nogal stil vanaf deze kant.

Het is nooit te laat om te stoppen
staat er op een van de folders die ik naast mijn laptop heb liggen. Stop smoking, start repairing op een andere. Die laatste slogan is onderdeel van een informatiecampagne van de Australian Government. Die hebben bedacht dat het beter is om te wijzen op alle positieve effecten van stoppen, dan uitentreuren de gevaren van roken te benadrukken. Zij weten inmiddels dat zelfs de meest onsmakelijke plaatjes op pakjes sigaretten nauwelijks het gewenste effect scoren.


Old habits die hard
Inmiddels heb je hem door: op maandag 28 maart jl. (08:00 uur) ben ik gestopt met roken. Na een paar decennia met zo'n 25 sigaretten of, zoals in mijn geval, shagjes per dag.
No big deal, geen wereldschokkend nieuws en zeker geen reden voor een (huilerige) blogpost (of humblebrag). Maar een paar van de ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met een rook/drink/game/seks/shop/eet-verslaving (of whatever van toepassing), zijn een gebrek aan concentratie, focus én creativiteit en met name die laatste is onder het nulpunt gedaald (hetzelfde geldt overigens voor het humeur :-)). Ziehier mijn probleem.
En als je weet dat ik tot afgelopen maandag - zwaar paffend - mijn blogberichten schreef, dan begrijp je dat ik dit ritueel momenteel ff (...) kritisch herwaardeer en op de schop gooi.

Kan iemand een smaakvolle anti-rook-App ontwerpen?

Stoppen is beginnen
Ik richt mij op het stoppen, maar dat heeft weer tot gevolg dat ik daar de hele dag aan denk. Ik word elk moment van de dag herinnerd aan roken: overal rokende mensen, ik ruik rook en zie pakjes sigaretten die verleidelijk naar mij glimlachen.
Dus zet ik alle zeilen bij, wandel stad en land af en maak optimaal gebruik van mijn Cineville-pas. Ik doe alles om afgeleid te worden. Behalve bloggen, want dat lukt haast niet. De 'lopende band' is vrijwel stil komen te liggen en dan heb ik nog mazzel dat ik niet op stukloon zit.
(Dit stukje is het resultaat van 3 dagen zwoegen).


 
Ik weet mij volop gesteund en dat helpt.
 
(Go girl...!)
 
 
-X-
 
 
Dus graag een beetje geduld met mij...
I'll be back (zij het vooralsnog mondjesmaat)
 
Foto's: roomservice13.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top