Opdraven bij ShowUp

9 februari 2016
Opdraven heeft iets van moeten. Je komt er niet onderuit, vandaar dat je komt opdraven. Nou, laat ik je dit vertellen; niets is minder waar. Ik duik maar al te graag op bij ShowUp.

Halfjaarlijks vindt er in de Expo Haarlemmermeer een Groothandelsbeurs plaats. Inkopers uit de interieur-, cadeau- en/of kids-branche maken tijdens ShowUp hun keuze uit het aanbod van zo'n 250 producenten. Dat kunnen kleine startende (zelf producerende) labels zijn of gevestigde namen als KitschKitchen, &Klevering en Serax (en alles er tussenin). Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat al het gepresenteerde spiksplinternieuwe collecties zijn en niet eerder vertoond (want het meeste nog niet in de winkels).

Vandaag een reportage vanaf de beursvloer.3 x SoonSalon

To much
Je begrijpt, ik kan onmogelijk alles laten zien. En aangezien ik geen kleine kinderen (meer) heb én mijn nageslacht vooralsnog weigert mij de status van oma te verlenen, laat ik het 'kids-gebeuren' voor wat het is. Ongetwijfeld leuk, speels, vertederend en wat dies meer zij, maar daarvoor raad ik je aan een van de vele mama-blogs te raadplegen (bijv. mamaliefde).
Bestaan er oma-blogs?

Wat je hier voorgeschoteld krijgt is mijn eigenste selectie van al het moois. Waar nodig geef ik commentaar, zoals bij de porseleinen haken van Soonsalon (zie hierboven). Ik zie het al helemaal voor me: een paar van deze haken vanaf het plafond in de gang en dan uitsluitend bedoeld voor jassen van bezoekers. Mooi, toch?

Fair trade serveerschaal bij TTP Concepts

Eerlijk, milieubewust en sociaal
Klopt. Veel van de standhouders boden fair trade, eco en/of social design aan. Altijd fijn.
Onderstaand zie je werk van Mooi Door Mij. Mij is in dit geval Gijs en consorten: bewoners van projecten voor beschermd wonen. Je ziet dat er door de verstandelijke beperkte makers met hart en ziel aan is gewerkt.
Nog een 'verantwoord' label: TownshipSmile. Absoluut geen zielige verhalen bij de producten gemaakt door de 'talenten' van Merel Disselkoen. Zij importeert ambachtelijk gemaakte (hebbe-)dingen uit Zuid Afrika met als achterliggende gedachte dat de lokale makers de erkenning moeten krijgen voor datgene waar ze goed in zijn.


2 x Mooi Door Mij


2 x TownshipSmile

Colour my day
Zelf zeer aarzelend waar het kleurgebruik in het interieur betreft (in alles eigenlijk), laten Imbarro en Van Verre zien hoe vrolijk bont kan zijn. Mooie Mediterrane en Oosterse producten voor een hippie, Ibiza en/of Bohemian-sfeer in huis.

Veel kleur bij Imbarro.nl3 x Van Verre

A smile on my face
Loesje is altijd leuk, Plint maakt mooie producten met poëzie en nu is er ook Mwah. Rake vondsten, grappige zinswendingen en algehele leut, dat is Mwah. Als taalpurist en woorden-freak kan ik er geen genoeg van krijgen. Elke ochtend een kleine dosis en mijn dag is goed. Kijk maar...


2 x Mwah

Als je dacht dat is alles was? (Nou, dan kom je bedrogen uit...).
Ik heb nog mijn meet & greet met de (kunst-) breiende dames van Club Geluk; prachtig keramiek van o.a. Veerle van Fou de Feu en Elke van den Berg, de trendy producten van Serax, en en en...

-X-

Van de week meer!
(Het heeft geen haast. De meeste producten liggen pas over enkele weken in de winkel).

Alle foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature