28 januari 2016

#10 keer STOM

Waarschijnlijk sla ik met deze uitspraak voor sommige lezers een illusie stuk, maar als ik één ding met zekerheid weet, dan is het wel dit: het loopt uiteindelijk slecht af.
Gek eigenlijk dat we elke dag nog opstaan, (al dan niet) naar ons werk gaan en veel te bewerkelijke recepten uitproberen. Maar ja, je kunt niet constant het besef hebben van de eindigheid van Het Leven en een beetje afleiding van het onafwendbare is wel zo prettig. Alle reden dus om het vooral gezellig te houden en de boel zoveel als mogelijk is op te fleuren.
Always look on the bright side of life.

Toch zijn er ook momenten dat ik last heb van overmatige zuchtneigingen. Een gevoeletje van gatver... Herkenbaar?
Vandaag 10 maal STOM!

Gruwel nummer 1 én met stip: op straat spugende mannen. Een afknapper van heb ik jouw daar. Het zijn ook altijd mannen (wat is dat toch en waarom?): ik heb nog nooit een vrouw zien kwatten (spuwen, kwalsteren of tuffen). Zo goor! Vooral het bijbehorende rochelende geluid.
Zou verboden moeten worden.....Mensen die ALTIJD positief zijn! Zó irritant, zo'n roze bubbel. Om dit punt kracht bij te zetten, zocht ik foto's van The Happy People en dat zijn dan weer meestal vrouwen: de zogenaamde Blije Dozen. (Ik kon geen foto's vinden van spuwende mannen...).

Ook zoiets: prijsstickers die niet of met heel veel moeite van producten af gaan.

Ouwe Vrouwen Heksen Haren!
Dat als je ouder wordt, er van die lange zwarte (soms zelfs harde) haren uit je kin groeien. Vaak zijn die haren ook alleen te zien bij een bepaalde lichtinval. En dat je je dan realiseert dat zo'n haar er misschien al weken zit en dat iedereen dat heeft gezien.

Mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Eigenlijk heel sneu, zo'n instelling. Kijk, je mag best een eigen, uitgesproken mening hebben (ik heb er ook een handje van), maar niet tegen de klippen op. Een beetje nuancering is vaak op z'n plaats (en vooral tot tien tellen...).Van die dagen dat ik mezelf stom vind (verder geen commentaar :-)).

Mensen die in een bijna lege bioscoop per se op hun 'eigen' plek willen zitten. Ja, zult je denken: "lekker boeiend". Nou, ik vind dat behoorlijk storend, vooral als diezelfde mensen aan de late kant zijn.

Pip  (mijn kat) die maar blijft bijten.
Het zou kunnen dat dat haar manier is om haar aanhankelijkheid te tonen, maar dat is nu net niet de bedoeling. Ik krijg het haar maar niet afgeleerd....

Chagrijnige caissières. Of eigenlijk iedereen die openlijk humeurig doet. Zeker voor mensen in een dienstverlenende functie. Verbloem in godsnaam je nurksheid. (Daar zit een ander niet op te wachten).

Mijn blogdip
Maar gezien de toon van dit bericht lijkt het tij te keren.
Ik ben weer aardig op dreef...!


-X-


Oké, kom maar op! Wat vind jij stom?


Naar een idee van de glossy LINDA. Alle foto's: Unsplash.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top