Nieuwe-mensen-leren-kennen.nl

2 oktober 2015

Jij denkt dat ik een grapje maak, hé?
Dat zo'n website helemaal niet bestaat en dat ik dit ter plekke uit mijn duim zuig.

Niets is minder waar; www.nieuwemensenlerenkennen.nl bestaat wel degelijk (kijk maar). Ik hoorde over deze site via een kennis. Laat ik haar een gefingeerde naam geven. Nancy. Zij heeft er immers niet om gevraagd een rol te spelen in dit blogbericht en haar kennende, zit zij daar ook helemaal niet op te wachten.


Nou ja, het zit zo.
Ik ben single en de kinderen zijn al jaren geleden uitgevlogen. Sinds bijna twee jaar woon ik weer in Amsterdam, na vijfentwintig jaar Vinex-wijkNiemand van mijn familie woont hier (nog) en mijn beste vriendinnen hebben hun domicilie ook elders. Ik heb hier wél een paar kennissen c.q. vrienden én een prima contact met mijn buren. Dat voor wat betreft de (beschikbaarheid van) sociale contacten.
En nee, dit is geen post in het kader van de afgelopen week gehouden Week tegen de Eenzaamheid.


Verder onderneem ik veel. Bioscoop, museum, (woon)evenementen, cursussen, theater, markten, noem maar op. Dus veel 'Bezigheden Buitenshuis Hebbende'. En hoewel ik sommige dingen (shoppen) het liefst alleen doe, zou het toch wel leuk zijn om een aantal van die belevenissen te ondernemen met één of meerdere gelijkgestemden. Hier komt Nancy weer om de hoek. Nancy vertelde dat zij lid is van nieuwe-mensen-leren-kennen.nl (NMLK) en dat zij daar goede ervaringen mee heeft. Een leuk concert in het Vondelpark; samen naar de open dag van het Dierenasiel, een festival, een picknick, naar de film etc.

We schakelen even over naar de site: "Het Nieuwe Ontmoeten: Een nieuwe stad, een nieuwe baan of net verhuisd? NMLK is al 10 jaar de grootste uitgaanscommunity voor nieuwe mensen in (heel, red.) Nederland. Door de grote hoeveelheid en diversiteit aan activiteiten zitten er altijd wel nieuwe mensen bij met dezelfde interesses als jij". ("communicatieve mensen (HBO+)"). Nou ja...
Prima! Tot zover allemaal helemaal (...) leuk.
Dat lijkt mij wel wat. Dat doe ik!


Één ding baarde mij wel zorgen toen ik de site bekeek: allemaal betrekkelijk jonge mensen. Tja, hoe graag ik dat ook zou willen verbloemen, ik ben niet meer zo piep. Maar..., niet getreurd, na een beetje verder zoeken blijkt dat er ook een 'ouderen'-groep is. En dat klopt, want Nancy - een paar jaar jonger als* ik - is lid van NMLK40up.
Nou, aanmelden maar! Ik heb er echt zin in. Is toch een top idee?


Top of (toch) flop? Ik citeer: "NMLK40up.nl is voor mensen in de leeftijd 40 - 59 jaar" (Yes! Ik ben 59, dus het kan nog net...).
"Inschrijven tot en met 55 jaar". (.....).

Flop, dus.


-X-


Je reinste leeftijdsdiscriminatie...

PS: Cornald Maas over zijn nieuwe boek 'Over de helft' (vijftigers over hun dilemma's) in het tv-programma Pauw van afgelopen week.

* in dit zinverband is het als ik en niet dan ik.

Alle foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie plaatsen

Auto Post Signature

Auto Post  Signature