27 september 2015

Welcome to my world...


Vandaag neem ik je mee in de wondere bloggers-wereld in het algemeen en mijn persoon in het bijzonder. Oftewel het wel en wee van de 'eenzame' blogger.

Feit is dat ik de 'moeite' heb genomen om dit blogbericht te schrijven en dat jij mijn schrijverij op dit moment aan het lezen bent. Maar waarom doe ik het eigenlijk? Waarom zou iemand überhaupt bloggen?
(En nu niet afhaken, maar even doorbijten... :-))


Ik kan natuurlijk niet voor alle bloggers* spreken, maar mijn drijfveren zijn (1.) omdat ik mijn passies met je wil delen; (2.) ik graag schrijf; (3.) ik het (meestal) leuk vind en tenslotte (4.) simpelweg omdat het kán. Alles bij elkaar genoeg redenen, lijkt mij.
(Er zijn ook wat nadelen aan verbonden. Zoals ik hierboven al even liet doorschemeren, het is nogal alleenig. Geen directe collega's om bij tijd en wijle een flauw gebbetje mee te maken. Daarnaast blog ik veel: vijf keer per week en dat is hard werken. Maar dit terzijde).
En met en door dat bloggen ben ik 'lid' van de bloggerscommunity, ook wel (pretentieus) online influencers genoemd.


"Bloggers timmeren hard aan de weg. Niet alleen op hun persoonlijke platform, de blog, maar ook via Instagram en Pinterest bereiken bloggers steeds meer fans van lifestyle, design en interieur". Dit schrijft Carlein Kieboom, hoofdredacteur van VTwonen in de deze maand gelanceerde blogs-special. In dit 'blogazine' komen twintig bloggers (met ieder voor zich heel veel volgers) aan het woord, kun je een blik werpen in hun interieur en/of vertellen zij over hun dagelijkse handel en wandel.

Foto: Meet the Blogger


En dan is er volgend weekend (3 & 4 oktober) een Meet The Blogger-conferentie in Amsterdam. Tijdens dit evenement krijgen bloggers de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en nieuwe tendensen en trends te leren kennen. Daarnaast reikt interieur-magazine VTwonen ook dit jaar weer de VTwonen bloggers awards uit: eentje voor aanstormend bloggerstalent en een voor een gevorderde blogger.
 '
Foto: Anne Varekamp

Ik kijk er heel erg naar uit. (Nieuwe) collega's ontmoeten, workshops volgen om Roomservice13 verder te 'professionaliseren' en hopelijk een inspirational boost te krijgen. Want - hoe leuk ook om te doen - ook ik kamp zo nu en dan met een writers block. Of dat ik 's avonds niet in slaap kan komen door alle dwarrelende ingevingen en drukte-makerij (die ik mijzelf op de hals haal).

Maar het is het waard. Want het klinkt misschien nogal dramatisch, maar ik lieg niet als ik zeg dat ik niet meer zonder zou kunnen...


-X-


Lees jij (graag) mijn blogs en ben je nog geen 'lid'? Dan vraag ik je schaamteloos je te abonneren op mijn blog via Facebook (door mijn pagina te liken) of met Bloglovin'.
Daar zou je mij namelijk een groot plezier mee doen.

Want ook in de blog-wereld gaat het (feitelijk) alleen om the numbers...


* Er zijn geen recente cijfers, maar in 2008 waren het er wereldwijd 133 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top