Lang leve het ongemak! (5 onhandige handigheden)

19 september 2015

5 (10, 15, 20...) HANDIGHEDEN die je LEVEN MAKKELIJKER maken!!!

Dit soort koppen doen het altijd goed en scoren hoog in de zoekterm-lijst van Google. Want wie wil dat niet? Alles wat/dat je leven verlicht is meegenomen, toch?

Maar je kunt ook te ver gaan. Dan worden er antwoorden op 'prangende problemen' bedacht waarvan ik denk: is dat wel zo handig? Ik stel me dan voor dat er een denktank met volwassen kerels aan het puzzelen is geweest om tot DE OPLOSSING te komen. (In mijn verbeelding zijn het altijd mannen). Duurbetaalde personen (uiteraard doorberekend in de verkoopprijs) die een einde moeten maken aan vermeend consumenten-ongemak.
Tijdens een langdurige brainstormsessie klinkt dan op een gegeven moment: "EUREKA"! En dan krijgt zo'n man heel veel schouderklopjes van zijn meedenkende collega's. Een bonus misschien. En zijn vrouw is vast ook heel erg trots...


Neem een beschuitje. Lastig om uit zijn strakke jasje te krijgen, dat weten we allemaal. "Dat moet anders/beter kunnen. IK HEB HET! We laten een machine een half rondje uit het deeg snijden, zodat je met je vingertopje.... Als dat niet handig is".
En toegegeven (dus daarom misschien niet zo'n goed voorbeeld): ja, dat is handig, maar het ziet er toch niet uit. Ik schiet altijd in de lach als ik een beschuitje smeer. (Dat is dan een waarschijnlijk onbedoelde, maar wel prettige bijkomstigheid).


Oké, ander voorbeeld. Vleeswaren/kaas-verpakkingen die hersluitbaar zijn. Niet dus. Het lukt mij niet om de verpakking, zoals de bedoeling is open te scheuren. Daar moet altijd een schaar aan te pas komen, maar dan is het zakje verruïneerd en al helemaal niet meer hersluitbaar.
Nog een. Ik kocht onlangs plakband. Maar de meneren van Pritt hebben niet stilgezeten. Nee hoor, aan zo'n simpel rolletje tape moet toch iets te verbeteren zijn? "Weet je wat? We maken aan beide zijden een kartelrandje. Dan kun je ook zonder tape-rol-houder (of hoe heet zo'n ding) precies het juiste stukje tape scheuren".
Resultaat: mijn plakbandje scheurt overal, behalve daar waar ik wil.


Het is alweer een tijdje geleden dat er noodzaak was tot aanschaf, maar ik heb mij altijd verbaasd over tampons met inbrenghuls. Wie heeft dat bedacht? Een soort drietrapsraket voor het intieme lichaamsdeel der vrouw. Helemaal niet handig. Maar hierover is geen consensus, want de tampons zijn al heel lang én nog steeds te koop.                                   
   
Ik sluit af met de plastic doppen op zuivel- of vruchtensap-pakken. Ten eerste slecht voor het milieu al die doppen, maar vaak ook alleen te openen na bruut geweld. Deze oplossing zou ooit bedacht zijn om mensen met gewrichtsklachten ten dienste te zijn, maar of dat werkelijk het geval is?
Doe mij maar die 'ouderwets' uit te vouwen hoek.

Op zoek naar wél praktische (en veelal simpele) 'houtje-touwtje' oplossingen? Klik hier.


-X-


Stuit jij ook wel eens op klungelige 'handigheden'?

Foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie plaatsen

Auto Post Signature

Auto Post  Signature