1 augustus 2015

Hieperdepiep hoera en applaus voor jezelf!


Wat gaat 't snel...

Roomservice 13 bestaat al weer twee jaar en dat verdient een toastHet liefst zou ik je willen uitnodigen om samen met mij het glas te heffen, maar dat wordt een beetje lastig. Zoals je (wellicht) weet heb ik maar 'n klein huisje en jullie zijn inmiddels met veel. Want Roomservice 13 groeit langzaam, maar gestaag. Dankzij jou. Dus (toch): cheers! En hartelijk bedankt. Voor je steun. Voor het volgen van mijn pennenroerselen op de site en de sociale media. Voor je feedback en lieve reacties.

Alcoholvrij. Maar desgewenst mét wijngeest.

En - zoals je ziet - is het tweejarige bestaan ook reden voor een gedaantewisseling. Het meest in het oog springend is de header zoals dat in vaktermen heet. (Spreek maar eens uit: header. Is toch een meisjesnaam?) Heftige kleur, dat rood. Maar dat komt zo... In eerste instantie was deze banner grijs-achtig. Dat vond ik wel stemmig en stylish, maar van een door mij geraadpleegde expert kreeg ik de opmerking: (te) flets. Ja, flets en mét de toevoeging dat de inhoud van mijn blog verre van flets is. Ja, en daar had hij dan weer gelijk in... (M.: bedankt voor de feedback).
Een speciaal voor mij, door een grafisch designer ontworpen kop, is vooralsnog een in de toekomst te vervullen wens. (Bij het driejarige bestaan?)


Niet zo opvallend én al twee weken operationeel: mijn eigen domeinnaam. Zou je op zoek willen naar mijn blog (en dat hoef jij natuurlijk helemaal niet, want je bent al 'lid' van mijn web-pagina via Bloglovin, Facebook, Instagram of Twitter), dan kun je voortaan 'blogspot' weglaten. Het is nu gewoon roomservice13.nl.
(Kijk mij nou professioneel zijn....)
Verder heb ik een 'eigen' favicon (dat is het icoontje bij de URL), heb ik wat lopen stoeien met het lettertype én de side bar geüpdatet (met Twitter-knop).
D.: bedankt voor je technische hulp (en je lekkere zelfgebakken zoetigheden!).


Tot slot even iets over de stoel in de header. Dit is de Ball (of Globe) Chair van de Finse designer Eero Aarnio (Helsinki, 21 juni 1932). Deze van fiberglas gemaakte stoel dateert uit 1963 en wordt ook wel een room within a room genoemd. (Bekijk hier het filmpje over the making of).

Ik heb deze afbeelding niet voor niets gekozen. Allereerst ben ik design en vintage-fan. Dat is al reden genoeg. Maar vervolgens stel ik me voor hoe ik vanuit de beslotenheid van de stoel de wereld om mij heen becommentarieer. In plat Amsterdams ook wel afleggen genoemd: iets of iemand - een beetje geniepig - in de gaten houden. (Ken je deze nog: een spionnetje. Zo'n spiegeltje vastgeschroefd op het raamkozijn, zodat je de hele straat kon overzien?).

Hoe dan ook: weet dat ik veel plezier beleef aan het schrijven van (my dear dairy) Roomservice 13. Ik leer dagelijks en ik krijg er veel voor terug: lieve opmerkingen, leuke evenementen en fijne contacten.

En soms kopzorgen. Dat dan weer wel....


-X-


F i j n ,  h e t   i s  v a n d a a g !


Na gedane arbeid, zelfgebakken appeltaart van (bovenbuurman én persoonlijk ICT-man) Mister D.!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top