#Beauty is in the #eye of the #beholder

15 juli 2015

is een quote die stamt uit de derde eeuw voor Christus. Het betekent zoiets als: 'wat is mooi'? 'Wie bepaalt wat mooi (en subsequent lelijk) is'? De Grieken hebben hem bedacht. Slimme jongens, die Grieken (hoewel de laatste jaren niet iedereen die mening zal delen).
Als je je afvraagt waar ik naar toe wil? Vandaag ga ik het hebben over ijdelheid.

Allereerst even dit. Er is een verschil tussen plastische- en cosmetische chirurgie (gek genoeg wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen deze twee verschillende begrippen): plastische ingrepen zijn bedoeld om te herstellen 'wat stuk is', zoals bij zeer ernstige brandwonden. Nee, we hebben het hier over chirurgie om te verfraaien. Cosmetisch dus.


Ik heb sinds jaren drie bruine, bobbelachtige plekjes in mijn gezicht en als iemand 'plekjes' zegt, dan gaan direct én terecht alle alarmbellen rinkelen. Na een controle-bezoek aan het lokale ziekenhuis bleek dat er dermatologisch-technisch (...) en dus medisch geen indicatie was om deze plekjes te verwijderen. Na dit bezoek keerde ik dan ook opgelucht, maar mét de plekjes weer huiswaarts.


Ter illustratie even een van mijn halve selfies. Zoals je ziet, zit er naast mijn neus, vlak onder mijn oog een 'ouderdomswratje' zoals de dermatoloog ze fijntjes noemde (ja, hoor...). En op dezelfde hoogte zit meestal/altijd mijn leesbril. Broodnodig, want zonder dat ding zie ik geen klap. Maar het effect is dat ik het betreffende plekje ook nog eens driemaal vergroot zie. Deze verruca senilis (senilis....) - de Latijnse naam - neemt daardoor enorme proporties aan. Er groeit nog net geen harde, zwarte haar uit. En ik heb nog twee van die plekken in mijn gezicht. Die zitten er al heel lang. Ik weet inmiddels niet beter.

De (sympathieke) ambassadrice van cosmetisch chirurgie: (foto) Marijke Helwegen.

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken (?): na jaren van uitstel heb ik - mede op aandringen van dochterlief - besloten de drie wratachtigen chirurgisch te laten verwijderen. Daarvoor dien ik mij te vervoegen bij een cosmetische kliniek.
En waarom zolang gewacht? 'Last van' een moreel oordeel over cosmetische chirurgie? Nee, hoor. Wel terughoudendheid en reserve. Maar waarom dan?
Nou, gewoon...?
Stel je voor...?
Toch een beetje bang dat de collega's van (mooiboy) Robert Schoemacher het  g e h e l e  pakket zeer dringend én hoogst noodzakelijk zullen achten.
Botox, fillers, facelift, liposuctie, neuscorrectie, borstvergroting, billenlifting....
(Ho maar.....)


-X-


Maar dat doe ik allemaal niet!

Nou ja, misschien een ooglid-correctie?
Kijk, daar gaan we al......

Poging tot fotoshoppen: niet erg geslaagd.... :-)


Foto's: roomservice13

Post Comment
Een reactie plaatsen

Auto Post Signature

Auto Post  Signature