8 juli 2015

A #new #camera en het voordeel van de #twijfel


Noem dat maar een voordeel die twijfel?
Tjonge, jonge wat een gedoe...

Dat er een 'echte' fotocamera moest komen, stond al een tijdje vast. Maar welke?
(Ook) uit het blogarchief blijkt dat ik twee maanden geleden al bevangen werd door grote aarzeling (klik hier). Nikon of Canon (om er maar twee te noemen...)? Compact of spiegelreflex? Welk type?


Van vrienden leende ik een maandje een Canon Powershot (↑) en die beviel uitstekend. Zo goed zelfs dat ik hem met zwaar gemoed weer retourneerde. Noodgedwongen, want: "nee, deze is niet te koop..." Toen werd de aanschaf van een eigen camera echt prangend. Eenmaal verwend met een heuse grote-mensen-toestel zou mijn IPhone nooit meer toereikend zijn. En door de ervaring rijker was één ding duidelijk geworden: compact! Ik wilde een compact(e) camera.
What the heck! Kom ik afgelopen vrijdag thuis met deze Canon Eos 1200D spiegelreflex-camera mét extra lens (↓). Geweldig ding. Prachtig. Professioneel ook. Memory-card erin. Serieuze tas erbij om alles in te vervoeren. Een rib uit mijn lijf, maar oké.
Dat willen we allemaal.
Blij natuurlijk!

Toch?

Nou nee!
Ik pak hem uit, stal de boel uit op tafel en maak deze foto van het geheel (met mijn telefoon) en de twijfel slaat toe. Enorm in dubio. Besluiteloosheid alom. Wat moet ik met dat ding? Ga ik die lens ooit gebruiken? Dat soort vragen...
Even ter verdediging. Ik werd op het verkeerde been gezet door de verkoper in de fotowinkel. Nadat hij gehoord had dat ik (A) een digibeet ben (en al in de war raak bij het lezen van de gebruiksaanwijzing van een kookwekker) en (B) daarom een basis-fotografie-beginnerscursus wil gaan volgen, verzekerde hij mij dat ik dan  j u i s t  een spiegelreflex nodig had. "Want mevrouwtje" (typische uitdrukking voor zo'n wiseguy) "op een fotografiecursus accepteren ze geen compact camera's". Daarmee was de twijfel compleet en voordat ik het wist had de verkoper mij dit apparaat in de maag gesplitst.
Dat is flauw. Er is helemaal niks mis met deze camera. Integendeel zelfs. Maar het voelde niet goed. Ik was niet gelukkig met mijn aankoop. Dus maar even googelen en wat bleek: bij alle hobby-fotografiecursussen in Amsterdam kun je prima uit de voeten met een (hand verstelbare) compact camera. Nou, lekker dan...


Dus de volgende morgen flux de Canon Eos ingeruild voor dit handzaam (dames)modelletje. Gelukkig. Heerlijk.
Blij!


-X-


Niets veranderlijker dan de mens.....
And quess what? De aan/uit knop heb ik inmiddels gevonden...


Alle foto's met mijn IPhone

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top