8 things I'll never do...

30 juli 2015

Should I, would I, could I?

Twijfelen schijnt gezond te zijn. Aarzelen hoort bij het leven met al zijn zekere onzekerheden. Geen mens die nooit in dubio staat. Maar, ook hier geldt weer, alles met mate. Ook ik vraag mij bij een heleboel dingen af, zal ik wel of zal ik niet. Wat te doen? Ja of nee? Herkenbaar toch?

Maar er zijn ook een aantal dingen waar ik duidelijk over kan zijn. Dingen die ik voor  g e e n  p r ij s  zou doen, al kreeg ik een miljoen. Onbespreekbaar. Geen denken aan. Niet te chanteren. Niet over te marchanderen. Wil je weten welke dingen dat zijn?
Ik heb er acht. Daar komt ie...


Ik begin met een hele onschuldige, maar wel een die nogal diep zit. Mijn bakvissen-trauma.
Nr. 1: I'll never wear (high) heels. Als dertien-, veertienjarige keek ik met mijn lengte van 1.78 m. tijdens de school-disco (áls ik al gevraagd werd...) altijd op de kruin van mijn pukkelige danspartner(tje). Vlijde de jongeman tijdens het schuifelen zíjn hoofd op míjn schouder, in plaats van andersom.
Zó niet romantisch....

Numero due en mét stip is Bungee jumpen. Nooit! Never! Eigenlijk alles wat met hoogte te maken heeft. Parachute springen. No way! Paragliden, abseilen, delta-vliegen. Gaat niet gebeuren. (Te sportief ook: zie 8). Ook niet als mij sex, drugs & rock 'n roll wordt geboden. Valium of een pammetje? Ook niet.
Op een keukentrapje gaat het al fout...

Eerdaags in de bioscoop: 'The Walk'. Bij de trailer draait mijn maag al om....

Op nummer 3 staat een cruise maken. Lijkt me niks. Ik weet dat het voor een heleboel mensen dé ultieme vakantie-invulling is, maar niet voor mij. Je kunt er niet af als je dat zou willen. Je moet wachten totdat de trossen en de loopplank vast liggen aan de kade. En stel je voor: je bent de hele reis zeeziek? Dat massale. Nee!

Wat ik ook nooit zou doen (nr. 4) is liegen om mijn leeftijd. Why should you? Leeftijd is toch triviaal. Who cares?

Je kunt er niet af. Of je moet heel goed kunnen zwemmen...

Mijn vader was een (soort van) boekhouder en als er één ding was wat wij van hem leerden dan was het: geef geen geld uit dat je niet hebt. Dus numero vijf is schulden maken. Ja, oké! Een hypotheek. Maar verder nee. Eerst sparen en dan kopen. Misschien (tegenwoordig) calvinistisch, maar dat zit er nou eenmaal in.

Ik ben (weer) wat lang van stof, dus we jassen de laatste drie er even snel doorheen.
Op 6 staat insecten eten. Brrrrr! Ik ben een alleseter en wil veel proberen, maar insecten is een brug te ver.

Foto: Scientias

(Waarschijnlijk) nog zo'n gevolg van mijn opvoeding: nummer 7, schelden en - helemaal taboe - meppen, slaan, vechten. Not done!
En tenslotte (en al eerder aangesneden), op de 8ste plaats team-sporten. Sporten vind ik sowieso een crime, laat staan in teamverband. Bij een individuele sport kun je je nog een beetje verstoppen; bij 'zoveel-tallen' ben je onderdeel van het geheel. Nou, ik niet.


-X-


Heb jij iets wat je nooit, maar dan ook nooit zou doen. Laat het weten...


(In augustus bestaat Roomservice 13 twee jaar. Vandaar dat ik zaterdag de nieuwe lay-out introduceer. Benieuwd? Vooral kijken dan!)

Post Comment
Een reactie plaatsen

Auto Post Signature

Auto Post  Signature