#Streetart or #art in #public #spaces?

13 juni 2015


Zo gek...
Ik heb er nauwelijks iets over gelezen: Artzuid.
Jaume Plensa, 'Duna'.
De vierde editie van deze Internationale sculptuurroute voert je in een 2,5 kilometer lange wandelroute door het mooiste, chicste én duurste stukje van Amsterdam: Berlage's Plan Zuid. Op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas staan zo'n zeventig kunstwerken van eenentwintig internationaal gerenommeerde kunstenaars.
Mimmo Paladino
En het zijn niet de minste namen die meewerkten aan deze door Rudy Fuchs (voormalig directeur van het Stedelijk) en Maarten Bertheux gecureerde verzameling beeldhouwwerken. Ik heb niet zoveel verstand van contemporary art (van andere kunst trouwens ook niet...:-)), maar zelfs ik zie de klasse van het getoonde. Ik was behoorlijk onder de druk.
Georg Herold
Vond ik alles even mooi? Nee, dat niet. Maar wat is er fijner dan op een mooie zomerse dag langs soms immense kunstwerken te kuieren en dan zelf je 'oordeel' te vellen. En nog gratis ook...
Tony Cragg
Mijn favorieten? Het ontroerend mooie beeld van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa en onze 'eigen' Klaas Gubbels. Maar ook de vrouwenfiguren van Georg Herold en het werk van KAWS fascineerden. Dus eigenlijk alles wat je hier ziet, want waarom zou ik iets fotograferen wat ik niet mooi vind...
Klaas Gubbels
Wat ik mistte was een lekker plekje ter overdenking van al dit schoons. Liefst met een opwekkende espresso of een dorstlessend koud biertje. En eh..., een calorierijk gebakje of een hongerstillend broodje. Geen terras te bekennen in dit chique deel van Amsterdam.
Weet je wat? Ga gewoon - helemaal in stijl - lunchen bij het Hilton. Je hebt immers net een museumkaartje uitgespaard.
KAWS-X-


Ik zeg: D O E N !


Alle foto's: roomservice13 (behalve de 3e van Gubbels: Artzuid, J.W. Kaldenbach).

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature