#Gossip en #achterklap (week 24) en een paar kostbare bezittingen.

7 juni 2015
Een 'hele mond vol' die kop. Maar dat kan even niet anders, want je krijgt vandaag twee voor de prijs van één. Ik begin graag met het resultaat van mijn oproep. Weet je nog? Op 28 mei jl. maakte ik een bericht over mijn treasured possessions. Ik hoopte dat jullie massaal mijn voorbeeld zouden volgen en mij zouden overladen met foto's van gekoesterde voorwerpen. Maar dat was een beetje ijdele hoop; ik kreeg 'slechts' twee inzendingen. Maar wel twee bijzondere..

Ziehier de foto van Linda: "Dit is een pakje met kaartjes, kaarten en brieven die ik bewaard heb en die zijn geschreven door mijn opa. Ik heb ze niet allemaal bewaard, maar deze heb ik nog. Vooral de boeiende verhalen, maar ook de lieve woorden die hij schreef doen mijn emoties oplaaien als ik ze terug lees. Hij was een echte opa".
Linda vertelt verder dat zij gesproken heeft op de begrafenis van haar grootvader (hoe moedig) en uit de meegestuurde tekst van die grafrede blijkt wat een bijzondere man dat moet zijn geweest. Zeker voor Linda. Een ontroerende inzending...

Wat luchtiger van toon is het relaas van Sam. "Eén van mijn most treasured objecten in de woonkamer moet toch wel mijn Mauro Manetti ananas ijsemmer zijn. Gezien ik in april alleen ging wonen zocht ik een ultieme eyecatcher voor mijn living. Met succes! Want na enkele weken kocht ik deze ananas over van een aangename dame uit het Antwerpse".
Mooi ding en helemaal hip! Meer foto's van Sam op Instagram.

Bedankt Linda en Sam voor jullie bijdrage!
Zie je nou hoe leuk dit is? Tenminste, dat vind ik en vandaar dat - mocht je na het zien van deze voorbeelden alsnog de behoefte voelen - je altijd een foto van je 'waardevolste' bezit mag blijven insturen.

Over tot de orde van de dag....

We doen weer even Ikea. Het kan aan mij liggen, maar ik heb het idee dat Ikea flink aan de weg timmert. Hoe dan ook; ik ben nogal gecharmeerd van de Bittergurka-serie. (Wat? Even opzoeken...: Translate zegt 'bittere meloen'. Nog steeds vreemd...). De serie bestaat uit een gieter, plantenhanger en een bijpassende sierpot. Mooi!
De samenwerking van Marcel Wanders met Alessi dateert al van 2011. Maar er is goed nieuws te melden, want dit jaar is de Dressed-serie uitgebreid met: Dressed Breakfast en Dressed in Wood. Dit keer voor de ontbijttafel. Heel mooi, maar zoals te verwachten (van zowel Wanders, als Alessi) niet goedkoop. Dus start alvast maar met sparen.


Zoals je wellicht weet ben ik met een monsterproject bezig: ik knoop een wandkleed voor dochterlief. Een mega-klus die nog wel enige maanden zal vergen. En zonder patroon, dus geheel uit het hoofd. Vandaar dat ik altijd op zoek ben naar inspiratie. Op Internet stuitte ik op Jacqueline Surdell. Dit is een Amerikaanse kunstenaar die prachtige sculpturale wandwerken maakt. Verder onbruikbaar (want geweven en niet geknoopt), maar wel heel erg mooi.
Think you’re a big Eames fan?
Hier in Amsterdam is het niet ongebruikelijk onder F-side-supporters om een tattoo te laten plaatsen van Ajax en in Rotterdam zal dat niet anders zijn bij de Feyenoord-fans, maar een Eames-tattoo? Ja, het bestaat! Lees alles over dit fenomeen op de officiële Eames-site.


Zo! Genoeg voor vandaag.


-X-

En - omdat ik vind dat wij elkaar wat vaker een complimentje moeten geven - krijg je vandaag deze van mij...
Fijne dag!Foto 1: Ikea, foto 2 en 3: Alessi, foto 4: Jacqueline Surdell, foto 5: Eames-site, foto 6: roomservice13
Bronnen: Elle Decoration (UK), Ikea, Design Milk, Eames-site

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature