3 juni 2015

#10 foodconfessions, oftewel #metdebillenbloot


Door toedoen van My happy kitchen, die het idee weer heeft 'afgekeken' van Gewoon-wat-een-studentje-s'avonds-eet, krijg jij vandaag mijn 10 voedsel-zonden voorgeschoteld (hoe toepasselijk...). Vandaag is typisch een dag om met een ludiek ontwerp te komen, dus -hup- met de billen bloot. Niet letterlijk natuurlijk. (Publiekelijk nudisme moet je niet willen op mijn leeftijd).

En nu 'hoor' ik je denken: "maar Roomservice13 is niet van food". Klopt! Maar eten moeten we allemaal en rondom voedsel zijn nogal wat geschreven en ongeschreven gebruiken en gewoonten die we allemaal (wel eens) overtreden. Ik ga je in dit bericht bekennen met wát en hóe ik de eet-regels overtreed. Ter lering ende vermaak, want waarschijnlijk heel herkenbaar. 

1. Ik eet op schoot. (Zo, die is eruit). Zo'n vijftien jaar lang heb ik het goede voorbeeld gegeven en aten wij dagelijks aan een netjes gedekte tafel (pannen op tafel, ja of nee?). Nu vertik ik het. Ik doe het niet meer. Tenzij ik eters heb, natuurlijk. Maar ik eet meestal in mijn eentje, dus why bother...

2. Van een heel andere orde: ik lust geen pindakaas. Nooit gelust. Ik gruw van pindakaas op brood. Blé! Satésaus daarentegen. Yummie!

Dat brengt mij op punt 3. Van-te-voren-klaargemaakte-boterhammen. Vroeger (...), kreeg je zo'n zompig pakje boterhammen mee naar school. Soms zelfs al de avond ervoor gesmeerd. Platgedrukt tussen de boeken en je dikke, volgekladde schoolagenda. Zwetende kaas die uitgleed tussen de te dikke laag margarine. En wat dacht je van lauwwarme schoolmelk.
Nachtmerries....

Deze herinnering moet ik even van me afschudden en dan gaan we vrolijk door naar het volgende punt. Sinds ik het drinken van alcohol heb afgezworen ben ik een zoetekauw geworden (of daar een wetenschappelijk verband tussen is, weet ik niet. Opvallend is het wel). Dus eet ik (weer) toetjes. Mona-toetjes. Óf direct uit de verpakking (punt 4), óf op een bordje, maar dan wel het bordje aflikken (punt 5).

6. We moeten er even wat sneller doorheen, anders wordt het een te lang verhaal. Ik schep goedgemutst elke ochtend nog eens 5 lepels suiker door mijn al gezoete cruesli.

7.  Om nog even terug te komen op mijn zelfverkozen alcoholvrije bestaan: ik ben sindsdien verslaafd aan Radler (0.0%, of doe eens wild (en als het niet anders kan, maximaal) 2.0%). Er gaat geen dag voorbij zonder zo'n biertje.

8. Ik heb een haat-liefde relatie met fruit. Ik lust alle soorten fruit (hoogzomer aardbeien, heerlijk!), maar het is zo'n vervelend gedoe... Schillen, pellen, snijden, persen, druipende vingers. Puntje bij paaltje: ik eet nauwelijks fruit.

9. Tegen iedereen die het wil weten (en ook tegen hen die het niet willen weten) zeg ik dat ik (best wel) goed kan koken. De waarheid is, is dat ik een repertoire heb van zo'n vijftien á twintig succesvolle gerechten. Veel verder kom ik niet...

En tot slot puntje 10. I hate infantiele product-namen. Wie bedenkt het? Wolkentoetje.... Dinosaurus-koekje.... Pyjama-hapje....
Niet doen!

En? Moet ik aan de schandpaal? Heb ik hiermee het ideale plaatje verrampeneerd (dat is Haags voor verknald)? Dacht het niet, hé. Integendeel denk ik. Menselijk...


-X-


Vanavond ga ik (heerlijk) uit eten met de kinderen.
Naar pop-up-restaurant Staets in Felix Meritis.
Foto: Amsterdam Curated


Netjes aan tafel en ik zal mijn bord NIET aflikken....


Foto 1: Webbvilla, foto 2: Jeffrey Deng, foto 3: Sonja Lengford. Alle drie via Unsplash.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Back to Top